LKS 20180103 LKS 20171219 DENVER, CO - DECEMBER 18: Mikko Rantanen #96 of the Colorado Avalanche plays the Pittsburgh Penguins at the Pepsi Center on December 18, 2017 in Denver, Colorado. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Matthew Stockman

Rantanen yhä hirmuvireessä

7.1.2018 - 9:31 Tagit:, , ,

Suomalaispelaajien pistepörssiä NHL:ssä johtavan Mikko Rantasen kiito jatkui lauantaina. Rantanen teki maalin ja oli syöttämässä kahta muuta, kun hänen seuransa Colorado Avalanche rökitti kotikaukalossaan Minnesota Wildin 7–2.

Rantanen jätti lauantaina varjoonsa muiden muassa Minnesotan ja Leijonien kestotähdet Mikko Koivun ja Mikael Granlundin. Sekä Koivu että Granlund jäivät Colorado-ottelussa pisteittä.

Denver Post -lehdelle Rantanen kertoi nauttineensa lauantain ottelun tunnelmasta täysin rinnoin.

– Kotiyleisö oli loistava, hän myhäili.

Piste-ennätys rikki jo nyt

Colorado-hyökkääjä Rantaselle on nyt kirjattu 15+26=41 tehopistettä 41 ottelussa tällä kaudella. Kolmessa viime pelissään hän on nakutellut yhteensä peräti kahdeksan tehopistettä.

Rantanen on jo nyt rikkonut yhden kauden piste-ennätyksensä NHL:n runkosarjassa, vaikka kautta on vielä kosolti jäljellä. Kuluvan kauden tilastoissa hän on myös saanut hilattua kokonaisvaltaisesta pelistä kertovan plusmiinus-saldonsa plussan puolelle lukemaan +1. Viime kauden päätteeksi Rantasen plusmiinus-tilasto oli pahasti pakkasen puolella lukemassa –25.

Rantasen mainiot otteet ovat siivittäneet myös Coloradon voittoputkeen. Avalanche on voittanut viisi ottelua peräkkäin.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: