Carolina Hurricanes v Colorado Avalanche

Rantanen syötti Minnesotan nurin NHL:ssä

6.11.2016 - 9:55 Tagit:, , , , ,

NHL:ssä usea suomalaispelaaja keräsi syöttöpisteitä peleissä, jotka heidän seuransa voittivat. Coloradon nuori Mikko Rantanen syötti ratkaisumaalin, kun Colorado kaatoi Mikko Koivun ja Mikael Granlundin Minnesotan. Colorado voitti niukoin luvuin 1–0.

Usea suomalaispelaaja keräsi syöttöpisteitä peleissä, jotka heidän seuransa voittivat. Coloradon Mikko Rantanen oli syöttämässä maalia, kun Colorado kaatoi Minnesotan 1–0. Piste on Rantasen, 20, NHL-uran ensimmäinen. Otteluita hänellä on nyt 14.

– Mikko teki hienoa työtä laidassa, hän rauhoitti tilannetta ja piti Minnesotan alivoimapelaajia varpaillaan. Hän antoi kiekon Matt Duchenelle, joka antoi minulle loistosyötön, maalin viimeistellyt Gabriel Landeskog kehui tilanteen järjestäjiä.

Buffalon Rasmus Ristolainen rohmusi jo kauden kahdeksannen syöttöpinnansa. Buffalo haki vieraspisteet Ottawasta maalein 2–1.

NHL:ssä nähtiin yön kierroksella myös suomalaisten maalivahtien mittelö. New York Rangersin Antti Raanta onnistui nyt paremmin kuin Bostonin Tuukka Rask. Rangers voitti Bostonissa maalein 5–2, ja 35 laukausta torjunut Raanta valittiin ottelun parhaaksi.

Rinne ja Niemi tappioihin

Maalivahdit Antti Niemi ja Pekka Rinne olivat tällä kertaa häviäjien riveissä. Niemen Dallas menetti kotikentällään sarjapisteet Chicagolle maalein 3–2, ja samoin numeroin hävisi Nashville kotonaan Carolinalle, tosin vasta voittolaukauskisassa.

Viime kierroksella häkellyttävän romahduksen kokenut NHL-syksyn paras seura Montreal ryhdistäytyi. Artturi Lehkosen Montreal voitti vieraaksi saapuneen Philadelphian numeroin 5–4.

Edellisen kauden finaalissa kohdanneet Pittsburgh ja San Jose ottivat taas mittaa toisistaan. Pittsburgh oli tyly vieras ja lähti kotimatkalle 5–0-voitto mukanaan. Pittsburghin puolustaja Olli Määttä ja San Josen hyökkääjä Joonas Donskoi nähtiin kaukalossa.

TS-STT-JANNE LEHIKOINEN, PERTTI MATTILA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: