LKS 20170506 Team Finland's Mikko Rantanen at team's ice hockey practise during the IIHF 2017 Ice Hockey World Championships in Paris, France, on May 6, 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Rantanen sivussa Leijonien harjoituksista

12.5.2017 - 12:54 Tagit:, ,

Leijonien tehokkain pistemies Mikko Rantanen (1+5) oli sivussa perjantain harjoituksista. Rantasen paikalla ykkösketjussa Valtteri Filppulan ja Sebastian Ahon rinnalla luisteli Juhamatti Aaltonen.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan kyse oli varotoimesta ja Rantanen nähtäneen lauantaina kaukalossa, kun Leijonat kohtaa varhaispelissä Norjan.

– Uskon, että Mikko on huomenna pelikunnossa. Kyseessä on vain pieni varotoimenpide. Hänellä on pieni kolhu, emmekä halunneet ottaa turhia riskejä, Marjamäki sanoi.

– Aaltonen kävi siinä tänään haistelemassa ja on valmiina pelaamaan, jos on tarve.

Pois Leijonien perjantaisista harjoituksista oli myös Suomesta keskiviikon otteluun palannut Lasse Kukkonen. Leijona-kapteeni oli mukana kokoonpanossa Slovenia-ottelussa kahdeksantena puolustajana, mutta ei päässyt pelin aikana jäälle.

– Kukkosen kohdalla on sama juttu kuin Rantasen, varotoimenpide. Hänkin voi olla huomenna pelikunnossa, Marjamäki sanoi.

Marjamäki on ollut kisojen aikana valtavan julkisen kritiikin kohteena, kun Suomen peli ei ole kulkenut. Valtakunnan seuratuin valmentaja väitti, että palaute ei ole häntä haitannut.

–  Eikö se ole ihan normaalia toimintaa, että valmentajan potkuilla spekuloidaan? En ole kuuteen viikkoon katsonut yhtään mediaa. En määritä itseäni ihmisenä ja valmentajana sen mukaan, mitä muut ajattelevat, Marjamäki väitti.

– Kun lähdimme kisoihin, päätin, että nautin joka päivästä. Ja sitä olen hokenut itselleni täällä joka päivä. Tietysti sitä välillä on koetuksella ja joskus kirpaisee, mutta keskityn positiiviseen.

Leijonien peliä on arvosteltu hitaaksi ja vanhanaikaiseksi. Marjamäki myönsi, että peliä voisi nopeuttaa.

– Olemme välillä joutuneet lähtemään aika paljon viiveellä. Meidän pitää myös pystyä kääntämään peliä nopeammin, kun vastustaja purkaa kiekon. Siinä meillä on parantamista, samoin kuin maalinteon yhteistyössä.

Leijonilla on alkusarjaa kolme ottelua jäljellä ja selvää on, että Suomella on jälleen lauantaina edessään pakkovoiton paikka, kun se kohtaa Norjan.

Norja-ottelun jälkeen Suomi kohtaa sunnuntaina Sveitsin ja sen jälkeen viimeisessä ottelussaan puhtaalla pelillä lohkoa johtavan Kanadan.

– Uskokaa tai älkää, Norjasta on videoanalyysit jo tehty, Marjamäki nauroi.

– Voitto Sloveniasta oli meille tärkeä. Saimme lisää itseluottamusta siitä, että vaikka vastustaja tuli tasoihin, pystyimme kuitenkin puristamaan voiton.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: