LKS 20180103 LKS 20171210 SUNRISE, FL - DECEMBER 9: Mikko Rantanen #96 of the Colorado Avalanche is congratulated by teammates after scoring a first period goal against the Florida Panthers at the BB&T Center on December 9, 2017 in Sunrise, Florida. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Joel Auerbach

Rantanen porskuttaa NHL:n suomalaispörssin kärjessä

3.1.2018 - 10:05 Tagit:, ,

Hyökkääjä Mikko Rantanen pelaa mainiota NHL-kautta Colorado Avalanchen riveissä. Tiistaina hän auttoi Coloradon kotivoittoon tekemällä maalin ja jakamalla kaksi maalisyöttöä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Colorado päihitti Winnipegin lopulta lukemin 3–2 jatkoajalla. Ratkaisumaalin teki läpiajosta Erik Johnson, joka sai osumaansa syötön Rantaselta. Rantanen riisti kiekon Coloradon puolustusalueella ja lähetti syötöllään Johnsonin läpiajoon. Syöttönsä suomalaishyökkääjä tarjoili mailasta yhdellä kädellä kiinni pitäen.

Coloradon 2–0-maalin Rantanen sivalsi ottelun toisessa erässä ampumalla kiekon rysään suoraan Nathan MacKinnonin syötöstä. Rantanen oli syöttämässä myös MacKinnonin tekemää 1–0-osumaa, eli hän oli luomassa kaikkia Coloradon maaleja tiistaina.

– Hänen kanssaan on helppo pelata. Hänen liikkeitään on helppo ennakoida, kehui MacKinnon Rantasta NHL:n nettisivuilla.

Rantaselle on nyt kirjattu 13+23=36 tehopistettä 39 NHL-ottelussa tällä kaudella. Näillä lukemilla hän johtaa suomalaispelaajien pistepörssiä. Toisena on Winnipegin Patrik Laine, joka kartutti pistetiliään ottelussa Coloradoa vastaan kahdella syöttöpisteellä. Laineen pisteet ovat nyt 18+16=34.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: