LKS 20180103 LKS 20171219 DENVER, CO - DECEMBER 18: Mikko Rantanen #96 of the Colorado Avalanche plays the Pittsburgh Penguins at the Pepsi Center on December 18, 2017 in Denver, Colorado. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Matthew Stockman

Rantanen jysäytti ylivoimalla

31.3.2018 - 13:07 Tagit:, ,

Sebastian Aho ja Mikko Rantanen lihottivat perjantain NHL-kierroksella maalimääränsä 28:aan. Aho teki Carolinan 3–1-maalin, kun Hurricanes voitti Washingtonin 4–1. Rantanen iski Coloradon kolmannen maalin 5–0-voittoon päättyneessä ottelussa Chicagoa vastaan.

Rantanen avasi panoksellaan vahvasti Coloradon pelin umpisolmuja. Hän syötti Tyson Barrien ylivoimamaalin toisessa erässä ja viimeisteli joukkueen kolmannen ylivoimamaalin päätöserän alkupuolella.

Sven Andrighetto teki Coloradon ensimmäisen ylivoimaosuman ensi erän lopussa.

Colorado oli onnistunut 13 edellisessä ylivoimatilanteessa vain kerran. Nyt joukkue onnistui tekemään kolmesta ylivoimasta kolme maalia.

– Nyt meni hyvin. Meillä on ollut ylivoimalla hankalaa, joten oli hyvä juttu saada kolme ylivoimamaalia ja niistä itseluottamusta, Rantanen totesi NHL:n nettisivuilla.

Omasta maalistaan Rantanen kiitti ketjutoveriaan Nathan MacKinnonia.

– Liikutimme kiekkoa hyvin, ja Nate antoi mahtavan syötön lavasta lapaan, kämmeneltä kämmenelle. Oli ratkaisevan tärkeää, että saimme vastustajan puolustajat liikkeeseen ja siitä avautui väylä syöttöön.

Ykkösvahti torpattiin sairastuvalle

Voitto piti Coloradon kamppailussa läntisen konferenssin villistä kortista pudotuspeleihin. Colorado on St. Louisin kanssa tasapisteissä, mutta joukkueella on ottelu enemmän pelaamatta.

Joukkueen ylimääräisenä huolena on kuitenkin ykkösvahti Semjon Varlamov. Venäläisvahti loukkaantui kolmannen erän loppupuolella, kun Chicagon Tomas Jurco törmäsi häneen.

Jonathan Bernier korvasi lopussa Varlamovin ja selvisi kuudesta viime minuutista kolmella torjunnalla.

Coloradon päävalmentajalla Jared Bednarilla ei ollut pelin jälkeen käsitystä Varlamovin vamman vakavuudesta. Venäläisvahti on kärsinyt urallaan nivusvaivoista.

STT–PASI REIN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: