LKS 20170506 Team Finland's Mikko Rantanen at team's ice hockey practise during the IIHF 2017 Ice Hockey World Championships in Paris, France, on May 6, 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Rantanen ei odota helppoa sunnuntai-iltaa

6.5.2017 - 18:06 Tagit:, , ,

Leijonat voitti perjantaina vaivoin MM-kisojen avausottelussaan Valko-Venäjän ja pääsee sunnuntaina seuraavaan mittariin. Vastaansa Suomi saa iltapäiväpelissä kisaisäntä Ranskan.

– En tiedä oikein mitään siitä, kuinka Ranska pelaa. Se kuitenkin on varmaa, että meille ei tule helppoa iltaa, kun vastustajalla on kotiyleisö takanaan, Mikko Rantanen mietti.

– Meidän pitää pelata entistä suoraviivaisemmin vastustajan maalille. Puolustamme kyllä keskustaa hyvin, mutta vastustajan maalille pitää saada entistä enemmän vaarallisia tilanteita.

Suomen ja Valko-Venäjän kohtaamisessa Bercy Arena kumisi perjantaina tyhjyyttään, mutta sunnuntaina yleisöä voisi odottaa olevan enemmän, kun isäntäjoukkue astuu jäälle.

– Tupa on varmaan täysi ja mikäs sen hienompaa pelaajallekin. Sytyttää ihan eri tavalla, jos yleisö mylvii täysillä, Rantanen sanoi.

– Meidän pitää lyödä vastustajalle luu heti kurkkuun. Niinhän me kyllä teimme Valko-Venäjääkin vastaan, mutta herpaannuimme sitten. Nyt pitää jatkaa koko pelin ajan samalla tavalla kuin edellisen pelin ensimmäisessä erässä, eikä antaa hyvän olon hiipiä puseroon.

Rantanen pelasi Leijonien ensimmäisessä ottelussa Suomen kakkosketjussa yhdessä Antti Pihlströmin ja Veli-Matti Savinaisen kanssa. Ketjun kemia lähti heti toimimaan.

– Meillä kulki yllättävänkin hyvin, kun ottaa huomioon, että alla oli vain kaksi yhteistä treeniä. Löysimme hyvin toisemme. Pystymme kyllä tuosta vielä taatusti parantamaankin, Rantanen mietti.

– Pelaaminen tuntui hyvältä kropassa. Muutenkin fiilis on korkealla. Puitteet ovat kunnossa, koppi hyvä ja kaupunki tietysti hieno. Ja mikä tärkeintä, meillä on voitto alla ensimmäisestä pelistä, joten siitä on hyvä jatkaa.

Lauantain harjoitusten perusteella Leijonat jatkaa sunnuntaina käytännössä samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Sunnuntaina 19-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Jesse Puljujärvi jatkanee siis pelaavan kokoonpanon ulkopuolella.

Pois lauantain harjoituksista oli perjantain pelissä tällin saanut puolustaja Lasse Kukkonen. Mikäli Kukkonen ei sunnuntaina ole pelikunnossa, Joonas Järviselle auennee paikka kokoonpanoon.

– Katsomme Kukkosen tilanteen, mutta muuten emme varmaan tee kokoonpanoon muutoksia, Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Pelaavaa maalivahtia hän ei halunnut vielä lauantaina julkisesti nimetä.

– Joku pistetään aina maaliin ja katsotaan sitten pelin jälkeen, kuka laitetaan seuraavaan peliin, hän tyytyi sanomaan.

Marjamäki odottaa kotihallissaan pelaavan Ranskan olevan Valko-Venäjää astetta kovempi vastustaja.

– Ranskassa meillä on paljon haastetta. Sieltä löytyy paljon yksilötaitoa, Marjamäki mietti.

– Perjantain peli opetti meille sen, että tällä tasolla jokainen vastustaja on vaarallinen. Jokainen osaa puolustaa ja iskeä siihen päälle tarvittavat maalit.

– Valko-Venäjää vastaan peliin valmistautuminen onnistui meiltä äärimmäisen hyvin. Pelasimme ensimmäisen erän hyvin, mutta silti toisessa erässä kiekollinen pelimme ja hyökkäyspelimme muuttui huolimattomaksi. Onneksi puolustimme siitä huolimatta sitkeästi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: