Kopio URH171015055

Puoli tuntia ei riittänyt Tutolle

17.10.2015 - 19:57 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto–SaPKo 4–5

Mainiossa syysvireessä olevat Tuto ja SaPKo tarjosivat turkulaisyleisölle lauantaina erinomaista kiekkoviihdettä, josta ei maaleja ja tilanteita puuttunut.

Tuto joutui pelaamaan takaa-ajoasemassa lähes koko pelin, ja vaikka se onnistui nousemaan kahdesti tasoihin, oli SaPKo lopulta parempi lukemin 4–5.

Ottelun loppu muodostui todelliseksi jännitysnäytelmäksi, kun Tuto onnistui pääsemään maalin päähän ilman maalivahtia.

Kotijoukkue sai loppuun vielä kunnon mylläkän aikaiseksi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen harmitteli joukkueensa heikkoa alkua, sillä ottelun loppupuolella Tuto oli vahva.

– Olisi helppo vain sanoa, että oltiin ensimmäisessä erässä huonoja, mutta vastapuoli teki meistä huonoja. Meidän bensakone muuttui dieseliksi, Lehkonen sanaili.

– Puolesta välistä lähtien peli oli sitä, mitä sen pitäisi olla. Sillä pelillä pitäisi pelejä voittaa, mutta kun tämä on 60 minuutin tapahtuma. 30 minuuttia ei riitä, Lehkonen totesi.

Perjantaina Lempäälästä kaksi pistettä hakenut SaPKo joutui heti ottelun alussa turkulaismyllytykseen, kun energisesti luistellut Tuto pyöritti peliä vieraspäädyssä.

Ottelun kulku muutti kuitenkin suuntaa nopeasti, kun SaPKo pääsi kahden miehen ylivoimalle. Kauden toista otteluaan Tuton maalissa pelannut Kalle Hokkanen napsi huipputorjuntoja sen minkä ehti, mutta lopulta Kai Lehtinen tinttasi napakalla rannelaukauksella vieraat johtoon.

Mikko Laineen yllättävä laukaus toi muutaman minuutin päästä Tuton tasoihin, mutta SaPKo iski takaisin välittömästi. Tuton maalista ehti kulua vain kolmetoista sekuntia, kun Lehtinen iski illan toisen osumansa Tuton verkkoon.

Erätauolle lähdettiin tasatilanteesta, kun Jasper Lindsten osoitti taituruuttaan ja pujotteli savolaispuolustuksen läpi ja ohitti tyylikkäästi SaPKo-vahti Olli Kälkäjän.

Toisessa erässä SaPko karkasi Teemu Lepauksen ja Tomi Wileniuksen maaleilla kahden maalin karkumatkalle. Lehkonen päätti herätellä joukkuetta, ja vaihtoi maalille Petteri Similän.

Vaihdos toimi, ja pelin painopiste siirtyi jälleen SaPKon päätyyn. Tuton kavennusmaali oli Mikko Laineen ja Joona Monton taidonnäyte. Laine pelasi Monton komeasti läpiajoon, eikä Kälkäjä voinut Monton tarkalle rystynostolle mitään.

Päätöserä oli Tuton täydellistä hallintaa, mutta maalinteossa onnistui SaPKo. Pitkä Tuto-pyöritys päättyi vieraiden vastahyökkäykseen, josta Iiro Sulin iski pelin 3–5:een.

– Tuntuu, että kun vastapuoli saa yhdenkin tontin, niin aina heilahtaa, päävalmentaja Lehkonen ihmetteli.

Iikka Kangasniemen osuma ottelun lopussa oli turkulaisille laiha lohtu.

HENRI SALORANTA
KUVA: JONNY HOLMÉN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: