URH030915107

Pudotuspelit palaavat Turkuun

12.3.2016 - 7:07 Tagit:, , ,

TPS varmisti torstaina Liigan viimeisellä kierroksella seitsemännen sijansa runkosarjassa. Samalla se merkitsi sitä, että se saa vastaansa pudotuspelien avauskierroksella Vaasan Sportin. Eric Perrinin mukaan sillä, minkä joukkueen TPS kohtaa, ei sinällään ole merkitystä.

– Vastustajalla ei pudotuspeleissä ole väliä. Ainoa asia, jolla on merkitystä, on oman joukkueen peli, Perrin vakuuttaa pitkällisellä kokemuksellaan.

TPS:lla oli suuria vaikeuksia runkosarjan viimeisillä kierroksilla, mutta viimeisessä ottelussaan Ässiä vastaan se sai lopultakin pelinsä jälleen kulkemaan paremmin. Porissa TPS päästi ainoastaan yhden maalin, kun se sitä edellisissä kolmessa ottelussa oli laskenut omiin peräti 19 maalia.

– Puhuimme paljon ennen Porin peliä siitä, mitä aiemmin olemme tehneet oikein ja, miten pääsisimme siihen tilaan takaisin. Onnistuimme siinä ja pelasimme Porissa taas hyvin. Fokus oli kohdallaan, Perrin miettii.

– Luulen, että keskityimme sitä ennen jonkin aikaa liikaa kuudennen sijan miettimiseen. Ehkä se oli meille liian iso juttu ja mietimme sitä liikaa. Samalla unohdimme pelata niin kuin osaamme. Kun kuudes sija karkasi, löysimme taas fokuksemme.

TPS hallitsi runkosarjassa selvästi otteluitaan Sportia vastaan. Palloseuran päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei kuitenkaan anna runkosarjan kohtaamisille paljon arvoa.

– Runkosarjan peleillä ei tässä vaiheessa ole enää mitään merkitystä, Selin sanoo.

– Kaikki pelit Sportia vastaan olivat erittäin fyysisiä, kovavauhtisia ja suoraviivaisia. Pudotuspeleissä tempo varmasti vain kiihtyy. Odotan tästä sarjasta erittäin kovatasoista.

Samaa mieltä on Perrin.

– Sport on fyysinen ja kovasti töitä tekevä joukkue, joka ei luovuta koskaan. Sen runkosarjan pelit osoittivat. Mitään muuta merkitystä niillä ei enää ole, Perrin miettii.

– Valmiita taistelemaan mekin olemme. Meillä oli runkosarjan aikana paljon erilaisia vaikeuksia, mutta taistelimme itsemme niistä yli joka kerta. Se on aina hyvän joukkueen merkki.

Ottelusarja pelataan kovalla tahdilla. Joukkueet iskevät yhteen ensimmäisen kerran lauantaina Turussa ja heti seuraavana päivänä on vuorossa peli Vaasassa. Mikäli sarja sunnuntain jälkeen on tasatilanteessa 1–1, ratkaiseva kolmas ottelu pelataan tiistaina Turussa.

TPS matkustaa heti lauantain ottelun jälkeen Vaasaan, jotta se pystyy siellä valmistautumaan aamusta asti sunnuntain peliin.

– Tahti on kova, mutta sitä se on molemmilla joukkueille. Aikaa valmistautumiseen ei ehkä jää ihan niin paljon kuin haluaisimme, mutta meidän pitää olla valmiit heti lauantaina, Perrin sanoo.

– Meille oli tärkeätä, että pääsimme aloittamaan kotona. Turussa ei muutamaan vuoteen ole pelattu pudotuspelejä ja on hienoa päästä aloittamaan ne nyt heti kotona.

Vaasassa meteli tulee olemaan kova, mutta Selin toivoo samanlaista tunnelmaa myös Turkuun.

– Vaasassa tunnelma on taatusti katossa, kun pudotuspelit alkavat. Uskon, että se sytyttää meidätkin hyvin. Mutta ei Turkukaan helppo paikka vastustajalle ole, jos saamme halliin tarpeeksi kannattajiamme, Selin miettii.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: