LKS 20170412 LKS 20161130 HPK:n Kristian Vesalainen jääkiekon Liigan ottelussa HIFK vs HPK Helsingissä 30. marraskuuta 2016. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Pikkuleijonien ykköstykki Vesalainen kovin odotuksin MM-kisoihin

12.4.2017 - 19:21 Tagit:, ,

Vuoden takainen alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus on Kristian Vesalaisen jääkiekkouran kohokohta. Helsinkiläinen pääsi 16-vuotiaana juhlimaan MM-kultaa, kun Pikkuleijonat jyräsi finaalissa Ruotsin 6–1.

– Se oli kyllä huikeaa. Jos pitäisi laittaa joku muisto uralta ykköseksi, niin se, kesäkuussa 18 vuotta täyttävä Vesalainen tuumii.

Tämänvuotiset alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat torstaina Slovakiassa, ja Vesalainen on erilaisessa tilanteessa kuin vuosi sitten. Hän on maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen ohella ainoa mukana oleva kevään 2016 maailmanmestari ja hänestä odotetaan johtavaa pelaajaa.

– Totta kai itsellä on kovat odotukset, että pystyy auttamaan joukkuetta voittamaan.

Viime keväänä Vesalainen haali MM-jäillä tehot 2+4 ja oli Suomen joukkueen pistepörssissä viides.

Vesalaisella on hyvät edellytykset tehdä Slovakiassa kovaa jälkeä. Vuosi on nuoren kiekkoilijan elämässä pitkä aika, ja hän on kehittynyt selvästi.

– Olen pelannut melkein koko kauden miehissä, saanut kokemusta ja olen nyt valmiimpi pelaaja. Nyt olen enemmän johtavassa roolissa.

Kehityskohteita on toki yhä. 192-senttinen laitahyökkääjä haluaisi käyttää kokoaan enemmän hyväksi.

Henkistäkin kasvua Ruotsissa

Vesalainen teki 2015 hieman poikkeavan uravalinnan ja siirtyi HIFK:sta Ruotsiin Frölundaan. Siellä hän on vaihdellut edustusjoukkueen ja kaksikymppisten välillä.
Tällä kaudella Vesalainen käväisi myös lainalla HPK:ssa. SHL:ssä hän pelasi 26 ottelua tehoin 1+5.

– Nämä kaksi vuotta ovat palvelleet mun peliä hyvin. Tämä kausi ei mennyt ihan sillä tavalla kuin olisin itse halunnut, se jäi vähän kaivelemaan.
Göteborgiin yksin muuttaneen nuorukaisen oli opittava myös elämäntaitoja.

– Alkuun oli vähän vaikeaa, kun joutui tekemään enemmän yksin hommia. Ekan vuoden puolivälissä alkoi mennä paremmin, Vesalainen muistelee.

– Olen kasvanut henkisestikin aika paljon, se ei ole ollut pelkkää pelaamista. Siellä on joutunut kokemaan paljon asioita yksin.

STT–ANSSI RULAMO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: