33913928

Pikkuleijonat nuorten MM-unelman jäljillä

12.4.2016 - 18:28 Tagit:,

Mitä isoveli edellä, sitä pikkuveikka perässä. Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-turnaukseen valmistautuva Eetu Tuulola on veljensä Jonin jäljillä.

Puolustaja Joni Tuulola oli vuoden alussa voittamassa Suomelle alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Veljeään pari vuotta nuorempi Eetu uskoo, että Pikkuleijonat pystyy Yhdysvalloissa pelattavassa MM-turnauksessa samaan.

– Töitä tekevä ja isolla sydämellä pelaava joukkue. Maailmanmestaruutta lähdemme hakemaan, hän sanoo.

Suomi venyi vuosi sitten alle 18-vuotiaiden MM-hopealle. Eetu Tuulola putosi kisajoukkueesta viimeisten joukossa.
MM-valinnasta huolimatta hieman hampaankoloon on jäänyt tästäkin kaudesta.

– Loukkasin olkapääni, ja peli on ollut vähän hakemista. Nyt olkapää on ok, HPK:n aikuisten liigajoukkueessa kymmenen runkosarjapeliä pelannut hyökkääjä kertoo.

Yhdysvaltain Grand Forksissa pelataan kapeassa kaukalossa. Sen pitäisi sopia 190-senttiselle ja 103-kiloiselle Tuulolalle.

– Fyysinen pelaaminen on minulle luontaista.

Hyviä neuvoja Eetulle on jakanut isä Marko Tuulola, joka pelasi SM-liigaa 43-vuotiaaksi.

Ratkaisijoita riittää

Päävalmentaja Jussi Ahokas voi Yhdysvalloissa luotsata Suomen historiansa kolmanteen 18-vuotiaiden maailmanmestaruuteen.

Suomi saa MM-jäälle tulikuuman ratkaisijan, kun SM-välierissä loistaneista tehohyökkääjistä Kärppien Jesse Puljujärvi liittyy Pikkuleijoniin. Ruotsin Frölundassa pelannut 16-vuotias Kristian Vesalainen jatkaa kauttaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

Nuorten maailmanmestaruuden voittanutta Olli Juolevia työllistävät toistaiseksi OHL-junioriliigan pudotuspelit London Knightsissa.

MM-joukkueen kapteenilla Juuso Välimäellä on pelikokemusta WHL-liigan Try City Americansista.

– Kausi oli hyvä kokemus kaikin puolin. Oppi puolustajana uusia asioita, kun peli Pohjois-Amerikassa on niin erilaista, Välimäki sanoo.

Suomen menestysmahdollisuuksia parantaa se, että vahvaksi arvioitu Venäjä joutui dopingsekoilujensa vuoksi vaihtamaan MM-joukkueensa.

Suomen B-alkulohkon pelit alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Yhdysvaltain Grand Forksissa 14.–24. huhtikuuta (ajat Suomen aikaa):

– 15.4. Tshekki–Suomi klo 02.00.

– 17.4. Suomi–Slovakia klo 02.00.

– 18.4. Tanska–Suomi 03.00.

– 19.4. Suomi–Kanada klo 23.45.

Kummankin alkulohkon neljä parasta joukkuetta selviytyvät neljän otteluparin puolivälieriin, joissa toisen lohkon voittaja kohtaa toisen lohkon neljänneksi sijoittuneen, kakkonen kolmosen ja niin edelleen. Puolivälierät pelataan 21. 4. alkaen.

Alkulohkojen viimeiset joukkueet pelaavat karsintaottelut pääsarjapaikasta.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: