LKS 20180424 LKS 20180420 Suomen pelaajat juhlivat avausmaaliaan jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kilpailujen ottelussa Ranska - Suomi Tsheljabinskissa Venäjällä 20. huhtikuuta 2018, etualalla maalintekijä Kaapo Kakko (33) ja Jesperi Kotkaniemi (9). HANDOUT-KUVA: Pasi Mennander / Leijonat.fi LEHTIKUVA / HANDOUT / PASI MENNANDER

Pikkuleijonat jyräsi puhtaalla pelillä jatkoon

24.4.2018 - 22:40 Tagit:, ,

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue on edennyt Venäjän MM-turnauksessa voitosta voittoon. Tiistaina Suomi otti kisojen neljännen voittonsa kukistettuaan Tsheljabinskissa pelatussa alkulohkon päätöskamppailussaan Tshekin 4–2.

Suomi kohtaa torstaina pelattavassa puolivälierässä Valko-Venäjän, joka jäi omassa lohkossaan neljänneksi. Valko-Venäjä suuntaa puolivälieriin rökäletappio niskassaan, sillä se hävisi tiistaina USA:lle 0–8.

Suomen kaikki maalit nähtiin ottelun toisessa erässä. Niklas Nordgren iski kaksi osumaa ja Rasmus Kupari sekä Jesperi Kotkaniemi maalin mieheen.

Seurajoukkuetasolla HIFK:iä edustava Nordgren on tehnyt turnauksessa jo kuusi osumaa ja taistelee maalipörssin voitosta.

Nordgren on antanut lisäksi kaksi maalisyöttöä, joten hänellä on neljästä pelistä koossa kahdeksan tehopistettä.
Suomalaisista myös Kaapo Kakko on pistepörssissä korkealla. Kakko saalisti Tshekkiä vastaan kolme maalisyöttöä ja on kerännyt tehopisteet 2+5.

Loistava hyökkäyskolmikko

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat pelaajille tärkeä näyttöpaikka tulevaan NHL:n varaustilaisuuteen.

Etenkin ketju Kotkaniemi, Nordgren ja Kakko on tehnyt vaikutuksen. Trio sai Suomen päävalmentajalta Tommi Niemelältä runsaat kehut.

– Kolme loistavaa pelaajaa, joilla on menossa erittäin hyvä turnaus. Nautin heidän pelaamisensa katsomisesta. Siinä on nuoruuden voimaa, Niemelä sanoi Tshekki-ottelun jälkeen Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kotisivuilla.

Kotkaniemi sai päätöserässä laitataklauksesta 5+20 minuutin rangaistuksen. Ottelun loppu oli Suomelta muutoinkin nihkeä, ja Tshekki iski molemmat maalinsa kolmannessa erässä.

– Kotkaniemen tilanteessa oli mukana myös huonoa tuuria. Olen varma, että nuori pelaaja (Kotkaniemi) oppii tästä, Niemelä sanoi.

Suomi on menestynyt alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisoissa viime vuosina loistavasti, sillä se jahtaa neljättä perättäistä finaalipaikkaansa.

Valko-Venäjää vastaan Niemelän suojatit ovat selkeitä ennakkosuosikkeja. Valko-Venäjä voitti alkulohkossaan vain Sveitsin.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: