3260 / Kuvaaja: Marttiina Sairanen / Päivämäärä: 10.01.2017 / Mitä kuvataan: TPS:n kakkosvalmentaja Jarno Pikkarainen. / Sijainti: Turkuhalli

Pikkarainen: ”Kasassa kaikki elementit pärjäämiseen”

10.1.2017 - 15:43 Tagit:, , , , ,

TPS saalisti viime viikolla vain neljä pistettä kolmesta ottelusta, mutta sekin tahti riitti pitämään sen kirkkaasti kolmostilalla Liigassa. Eroa Palloseuran ja neljäntenä olevan HPK:n välillä on yhdeksän pistettä.

TPS onkin pelannut parhaan kautensa aikakausiin. Ari-Pekka Selinin ja Jarno Pikkaraisen valmennusopit ovat purreet mainiosti.

– Viidellä viittä vastaan pelaamisemme on ollut hyvällä tasolla jo pitkän aikaa. Sen ja hyvän maalivahtipelin kautta olemme voittaneet pelejä, Pikkarainen miettii.

– Puolustamme hyvin, mistä kertoo sekin, että olemme päästäneet vähiten maaleja sarjassa. Kun lisäksi hyökkäämme viisaasti, voitamme pelejä.

Parannettavaakin toki edelleen löytyy. Yksi kehityskohde on ylivoimapeli.

– Meidän pitää parantaa ylivoimapelaamistamme, ja yleensäkin hyökkäystehokkuutta; sitä mitä tapahtuu vastustajan maalin edessä. Selvää kuitenkin on, että ylivoimassa näkyy selvästi Eric Perrinin puuttuminen, Pikkarainen miettii.

– Pyrimme parantamaan peliämme joka osa-alueella pienin askelin; aivan niin kuin olemme rakentaneet tätä koko pakkaa.

Pikkaraisen rooli otteluissa on peluuttaa hyökkääjiä. Pelien ulkopuolella hän vastaa fyysisen harjoittelun ohjelmoinnista, 5–5 -pelin jääharjoitteista, pelipalautteesta ja video-opetuksesta.

– Pike on todella skarppi valmentaja. Hän on erittäin monitaitoinen, ja vetää hyviä treenejä ja videopalavereita. Pikkarainen on tiukka, mutta oikeudenmukainen valmentaja, jonka yhteistyö Selinin kanssa toimii hienosti. Tepsille hän on ollut todella tärkeä, joukkueen kapteeni Tomi Kallio sanoo.

Yhteistyö Selinin ja Pikkaraisen välillä onkin toiminut hyvin.

– Atun kanssa on ollut helppo tehdä töitä. Ihmisläheisenä valmentajana hänelle on helppo myydä ajatuksia. Henkilökemiat ovat toimineet välillämme hienosti, Pikkarainen kehuu.

– Olen ollut todella tyytyväinen näihin Turun aikoihin. On ollut hienoa saada valmentaa tällaista joukkuetta. Olen itse nauttinut jokaisesta päivästä ja myös perheeni on viihtynyt Turussa.

Pikkaraisen ja Selinin aikakausi Tepsissä päättyy kuitenkin keväällä, kuten TPS jo kesken kauden ilmoitti.

– Oli iso pettymys, että projektimme päättyi näin. Olisin mielelläni jatkanut. On surullista, jos politiikka ajaa urheilussa tulosten edelle, Pikkarainen sanoo.

– Yritämme nyt vain nauttia jokaisesta jäljellä olevasta päivästä tämän hienon joukkueen kanssa.

Pikkarainen uskoo, että TPS:lla on kasassa kaikki eväät menestykseen jo tänä keväänä.

– Olen ollut voittamassa aika monessa paikassa ja väitän, että tällä joukkueella on kaikki edellytykset mennä keväällä pitkälle. Voittamisen ainekset ovat olemassa, Pikkarainen miettii.

– Toivon sydämestäni, että ylin seurajohto ymmärtää, että meillä on nyt todellinen mahdollisuus menestyä keväällä. Kaiken sen työn jälkeen, mitä joukkueen johtavat pelaajat ja kaikki muut ovat tehneet, ansaitsemme sen mahdollisuuden.

– Todellista menestystä varten tarvitsisimme mielellään vielä sentterin kahteen ensimmäiseen kenttään ja sen lisäksi yhden puolustajan, Pikkarainen toivoo.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MARTTIINA SAIRANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: