LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Petrus Palmu aloitti maalikarkelot

27.1.2018 - 21:10 Tagit:,

Lukko-TPS 2-5

Jos oli TPS:n peli perjantain kierroksella hengetöntä ja aneemista niin lauantaina Äijänsuolle luisteli peli-ilmeeltään täysin toisenlainen joukkue, joka sai taakseen satapäisen fanilauman taukoamattomat kannustushuudot ja 5-2 voiton Lukosta.

Ottelua ehti vierähtää vain reilut neljä minuuttia, kun Roni Sevänen tökkäsi Ilkka Pikkaraisen päin laitaa. Raumalaispakki sai ottelurangaistuksen ja vieraat puolestaan viiden minuutin ylivoiman, joka tuotti toivotun tuloksen rangaistuksen viime hetkillä. Vain neljä sekuntia jäi pelikelloon Lukon jäähyä, kun Petrus Palmu tuikkasi vierasjohdon.

Turkulaisten kakkosylivoima teki tuhojaan myös Heikki Liedeksen rangaistuksen aikana ja asialla oli jälleen Petrus Palmu.

-Kaverit laukoo ja minä isken paluukiekkoja sisään. Joskus käy niin että fokus katoaa pelistä, mutta tänään kaikki olivat valmiina, kertasi Petrus ja viittasi perjantain JYP-tappioon.

Oiva esimerkki turkulaisten taistelusta nähtiin avauserän lopussa, kun Eric Perrin karvasi Lukon puolustusalueella kiekon itselleen ja löi turkulaiset kolmen maalin johtoon.

Kotijoukkueen kannattajissa heräsi pieni toivon kipinä, kun erän lopussa Lukko iski kaksi kavennusmaalia kymmenessä sekunnissa, mutta siihen raumalaisten tehot päättyivät, eikä edes toisen erän alun kaksi ylivoimaa tuottaneet lisäosumia.

Toisessa erässä Teemu Väyrynen varmisteli voittoa vieraiden neljännellä osumalla ja päätöserässä ylivoimaviisikko Petrus Palmu, Ilari Filppula, Lauri Pajuniemi, Ilkka Heikkinen ja Lucas Ekeståhl-Jonsson viimeisteli 5-2 lukemat ja viisikon kolmannen yv-osuman.

-Jos alivoima on 100 prosenttia ja itse tekee kolme ylivoimalla niin yleensä voittaa, kertasi Kalle Kaskinen.

TPS:n joulu- ja tammikuun välillä on ollut yhtä suuri ero kuin Turulla ja Raumalla.

Joulukuussa TPS porskutti seitsemän perättäistä voittoa kannattajilleen, mutta tammikuussa meno on ollut lähes päinvaistainen.

Risto Dufva lohkaisi aikoinaan Raumalla, ettemme tule tälläkään kaudella voittamaan jokaista ottelua. Se on tietysti katsojille pettymys, mutta tosiasia. Tappiot kuuluvat jääkiekkoon, mutta entä tappioputket? Mistä ne syntyvät?

-En ole tappioputkia laskenut ja voittoja meillä on enemmän. Meidän usko ei horju, vaikka muilla niin kävisi. Ja on hyvä muistaa, että tappiot opettavat ja pitävät nöyränä, vakuutti Kaskinen.

Niin valmentaja kuin Petrus Palmu näkivät joukkueen voittojen avaimena paluun perusasioihin eli viisikkopelaamiseen ja pieniin voittaviin tekoihin.

-Meillä oli eilen peli ja kaveri tuli huilijaksolta, Nyt näytimme, että joukkue on hyvässä fyysisessä kunnossa, kehaisi Kaskinen.

Jos TPS saikin JYP-pelissä rökäletappion niin oli ilo katsella koko joukkueen tarkkaa ja täsämällistä taistelua, jossa ei periksi annettu.

Lukon salamamaalitkaan eivät vieraita hetkauttaneet.

-Jatkettiin vaan omaa tekemistä, sanoi Turussa ensimmäistä kautta pelaava Petrus Palmu ja kertoi viihtyvänsä kaupungissa erinomaisesti. Se näkyi myös pelissä.

TIMO SJÖMAN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: