perrin

Perrin innokkaana takaisin kaukaloon

2.11.2017 - 16:18 Tagit:, , , , ,

TPS saa kauan kaivatun vahvistuksen sairastuvalta, kun konkarihyökkääjä Eric Perrin pukee pelipaidan päälleen perjantain vierasottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Reilun kuukauden sivussa ollut Perrin on enemmän kuin innoissaan päästessään taas tositoimiin.

– Nämä ovat olleet pitkät neljä viikkoa. Olen vain luistellut ja luistellut. Se on tosin tehnyt hyvää jaloille, ja olen erinomaisessa kunnossa, Perrin totesi torstain harjoituksissa itseluottamusta uhkuen.

Valmentaja Kimmo Rintasen kanssa jäätä kuluttanut Perrin uskoo pääsevänsä pelirytmiin nopeasti. Sport-pelin alku voi olla vielä hakemista, mutta sen jälkeen miehen pitäisi olla totutussa iskussa.

– Pari erää siinä varmaan menee, että saa tuntuman takaisin, Perrin arvioi.

Alkukaudesta koko Liigan pistepörssiä johtanut Perrin on tällä hetkellä vain 13 pisteen päässä Otakar Janeckyn kaikkien aikojen ulkomaalaispelaajien piste-ennätyksestä.

Kun Perriniltä kysyy, miettiikö hän kyseistä rajapyykkiä, vastaus tulee nopeasti.

– Ei ole vaihtoehtoja, kun kaikki kyselevät siitä, kanadalaissentteri nauraa mutta vakavoituu sen jälkeen.

– Päätavoite tälle kaudelle oli pelata kovalla tasolla joka ilta ja pakottaa muut pelaamaan samalla tasolla. Olen oppinut, että kun pelaat sillä tavalla, tällaiset piste-ennätykset hoituvat itsestään, Perrin muistuttaa.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen on Perrinin paluusta niin ikään erittäin iloinen. Paluu osui oivalliseen ajankohtaan, sillä TPS tiedotti juuri keskushyökkääjä Jonne Virtasen kuukauden poissaolosta.

– ”Eki” on todellinen esimerkkijohtaja. Pelaaminen ja tekeminen ovat juuri sitä, mitä meidän peli-identiteetti on. Aloitteellisuus, nopeus ja aina yksi askel edellä niin kuin olemme alusta saakka puhuneet.

Torstain harjoituksissa miehen olemuksesta paistoi nuoruuden innokkuus, eikä hän malttanut millään lähteä jäältä.

– On aina vaikeaa olla sivussa ja katsoa joukkueen pelejä. Pakko nostaa hattua, miten hienosti joukkue on pelannut ja taistellut.

Henri Saloranta

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: