NHL, Toronto Maple Leafs vs Pittsburgh Penguins

Penguins valmis finaalien vaikeimpaan otteluun

9.6.2016 - 20:34 Tagit:, ,

– Viimeinen peli on aina kaikista vaikein, mietti Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä aamujäiden jälkeen torstaina Pittsburghissa.

Penguins johtaa Stanley Cup -finaalisarjaa San Jose Sharksia vastaan 3–1, ja sillä on mahdollisuus voittaa mestaruus illan ottelussa.

– Sarjan katkaiseminen ei ole koskaan helppoa, Määttä muistutti ja viittasi heidän aikaisempiin ottelusarjoihinsa tämän kauden pudotuspeleissä.

Ensimmäisellä kierroksella New York Rangers kaatui 4–1, mutta Määtän mielestä viimeinen ottelu oli sarjan vaikein. Toisella kierroksella Washington Capitals putosi jatkosta 4–2, mutta Penguins johti sarjaa jo 3–1 ja eteni jatkoon vasta kuudennen ottelun jatkoerässä. Idän konferenssifinaalissa Tampa Bay Lightningia vastaan Penguins johti 3–2, mutta sarjan ratkaisu saatiin vasta seitsemännessä ottelussa.

– Meidän pitää olla valmis pelaamaan alusta asti. Eikä tehdä mitään ihmeellistä, vaan tehdään asiat samalla tavalla kuin aina ennenkin, Määttä selitti.

Ja ottelun ensimmäinen maali on tärkeä.

– Ihan eri asia pelata johtoasemasta kuin ajaa takaa, hän lisäsi.

Määttä naurahti, että hän sai hyvin nukuttua yönsä, ja häntä todennäköisesti jännittää vähemmän kuin kaupunkiin saapunutta perhettä.

Jos Penguins voittaa, kaupungin kaduille odotetaan 40 000 juhlijaa. Poliisi on jo varautunut tilanteeseen ja kehottanut ihmisiä viemään kaikki puutarhahuonekalut etupihoilta sisätiloihin siltä varalta, että juhlinta karkaa käsistä. Lisäksi juhlinta kaduilla saa kestää 90 minuuttia ottelun loppumisen jälkeen.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: