pelsu

Pelicans taas Tepsin peikkona

8.3.2017 - 4:08 Tagit:, , , , , ,

Pelicans-TPS 2-1

TPS ei näytä pääsevän millään irti Pelicans-kammostaan. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella neljännen kerran eikä tulos nytkään yllättänyt. Pelicans korjasi elintärkeän pistepotin maalein 2-1 tiistaina.

Joukkueiden yhdestätoista edellisestä kohtaamisesta Pelicans on vienyt nimiinsä peräti kymmenen. Mitään järkevää syytä sille ei ole olemassa. Ari-Pekka Selinin valmennuksessa TPS ei ole kyennyt Pelicansia kukistamaan.

– Tätä juttua on yritetty selvittää. Mikä ihme Pelicansissa on sellaista, miksi me kompastumme joka kerta sitä vastaan. Kotiläksyt pyrimme tekemään mahdollisimman hyvin, mutta ei sekään jeesannut, Selin hämmästeli.

Lahdessa nähtiin mielenkiintoinen ja tasainen taistelu, jossa molemmilla joukkueilla oli hetkensä.
Lahtelaisisännät veivät avauserää mielin määrin, mutta sen jälkeen kamppailun juoni muuttui totaalisesti. TPS tuli ensimmäiseltä erätauolta sellaisella vimmalla, että heikompia hirvitti.

Kesken hurjan turkulaispainostuksen iski kuitenkin pussinokat kuin varkain 2-0-osuman. Tepsin näkökulmasta maali syntyi vielä luvattoman halvasti. Roni Rukajärvi lähetti siniviivalta summan mutakassa kiekon maalille, josta se pomppi turkulaispakiston rinnasta ohi hölmistyneen Aleksandar Georgievin.

Päätöserässä turkulaiset virittivät kelpo kirin, mutta paras terä siitä hävisi kahteen jäähyyn. Jäähyn ottajat Tomi Kallio sekä Eric Perrin kunniaksi on sanottava, että jäähyt olivat sellaisia, jotka käytännössä piti ottaa. Ainakin Kallio esti liki varman maalin, kun hän huitaisi Iikka Kangasniemeä käsille. Myös Perrin joutui rikkomaan liukasliikkeistä Kangasniemeä.

– Kyllä ne kolmannen erän jäähyt söivät voimia lopusta. Oli meillä siitä huolimatta sen verran paikkoja, että pari pussia olisimme voineet tehdä, Selin sanoi.

Kamppailun alku oli Tepsiltä heikko. Se ihmetytti myös luotsia.

– Olimme liian passiivisia sekä pehmeitä. Hävisimme tämän matsin vaatimattomaan avauserään.

TPS:n parhaat tekopaikat siunaantuivat Julius Vähätalolle. Nuori hyökkääjä pääsi kaksi kertaa ampumaan kohti tyhjää lahtelaispömpeliä, mutta kiekko ei suostunut menemään maaliin. 

– Ensimmäisessä Marko Pöyhönen heittäytyi hienosti ja esti sillä maalin synnyn. Pari muutakin mestaa oli, mutta nyt taivaankappaleet eivät olleet kohdallaan, Vähätalo manasi.

Vähätalo ruoski itseään jopa turhankin kovin sanoin. Tällä kaudella tehot 3+4 merkkauttanut laituri myönsi, että avopaikoista pitäisi laittaa kiekko verkkoon.

– Kyllä noista täytyy tehdä maaleja. Oli paikoissani mukana myös hirvittävästi huonoa tuuria. Jatkossa pitää olla huolellisempi.

TPS jatkaa Lahdesta matkaansa Jyväskylän kautta Ouluun. Runkosarjan huipennuksesta tulee erittäin mielenkiintoinen.

– Kakkospaikkaa tavoittelemme ilman muuta. Ei sitä silti saa liikaa miettiä. Kunhan pelaamme niin kuin osaamme, tulos tulee varmasti. Oli tässäkin kamppailussa paljon hyviä juttuja, Vähätalo korosti.

EERIKKI LYYTIKÄINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: