LKS 20170309 Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen antaa ohjeita jääkiekon Liigan ottelussa Tappara - Pelicans Tampereella torstaina 9. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / MIKA KYLMÄNIEMI

Pelicans nousi suoraan puolivälieriin

13.3.2017 - 21:45 Tagit:

Jääkiekkoliigan runkosarja on päättynyt. Maanantain päätöskierroksen suurin voittaja oli Pelicans, joka nappasi suoran puolivälieräpaikan voittamalla Jukurit vieraissa 3–2.

Ässät oli ennen päätöskierrosta kuudentena ja kiinni viimeisessä suorassa puolivälieräpaikassa. Porilaiset kuitenkin hävisivät vieraissa TPS:lle 2–4 ja putosivat sarjataulukossa seitsemänneksi. Ässät joutuu pudotuspelien 1. kierrokselle, jossa se kohtaa Ilveksen.

Pudotuspelien 1. kierroksen toinen ottelupari on Kärpät–HIFK.

Liigan päätöskierroksella olivat panoksena myös sijat 2–4. TPS, KalPa ja JYP lähtivät viimeisiin otteluihinsa kahden pisteen sisällä.

TPS säilytti kakkossijansa Ässät-voitollaan. KalPa näytti jo putoavan neljänneksi JYPin taakse, kun se oli päätöserässä Lukkoa vastaan kahden maalin takaa-ajoasemassa. KalPa kuitenkin nousi tasoihin ja voitti jatkoajalla 5–4, mikä tiesi runkosarjan kolmossijaa.

JYP voitti HIFK:n voittolaukauksilla 3–2, mutta sai tyytyä neljänteen sijaan.

Runkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Tappara päätti kautensa 4–1-kotivoittoon SaiPasta. Tapparan Henrik Haapala voitti Liigan pistepörssin tehoillaan 15+45=60. Maalikuninkuuden vei tamperelaisten Veli-Matti Savinainen, joka teki SaiPaa vastaan yhden maalin ja kasvatti maalimääränsä 30:een.

Illan muissa otteluissa KooKoo löi HPK:n 6–4 ja Sport katkaisi 10 ottelun tappioputkensa voittamalla Ilveksen 2–0.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: