29543836-lamsa-teemu.png.600x750_q85_box-98,42,746,852

Peliaika edustuksessa yllätti Lämsän

3.11.2014 - 8:08 Tagit:, , , , ,

TPS kiinnittää tällä hetkellä hyvällä vauhdilla nuoria superlupauksiaan.

Mikko Rantasen ja Julius Vähätalon kanssa Palloseuralla on jo sopimus jatkosta. Uusimmat jatkosopimuksiin puumerkkinsä piirtäneet ovat 18-vuotias hyökkääjä Teemu Lämsä ja 19-vuotias puolustaja Matias Pulli. Kaikki neljä ovat nuorten maajoukkueiden vakiopelaajia.

– Jatkosopimuksen tekeminen Tepsin kanssa oli helppo päätös. Perhe ja kaikki minulle tärkeät asiat ovat Turussa, ja koulukin on täällä vielä kesken, Lämsä sanoi.

Lämsä on tällä kaudella murtautunut TPS.n edustusjoukkueeseen, missä hän on pelannut nelosketjun sentterinä 11 ottelua. Loukkaantuneena olevilla Pullilla ja Vähätalolla pelejä edustusjoukkueessa on tällä kaudella kertynyt 11 ja yhdeksän, Rantasella 17.

Lämsälle nopea edustusjoukkueeseen nousu on tullut jopa pienoisena yllätyksenä.

– Tavoitteenani ennen kauden alkua oli päästä pelaamaan joitakin pelejä edustuksessa, mutta en odottanut, että pääsisin pelaamaan siellä näin paljon. Ajattelin, että pelasin enemmän A-nuorissa, Lämsä tunnusti.

– Mutta eihän tähän voi olla kuin tyytyväinen. On ollut todella hienoa päästä pelaamaan kovia miesten pelejä ja huomata, että pärjään siellä hyvin.

Hyppy A-nuorista miesten peleihin on iso, mutta TPS:n isokokoinen hyökkääjäkolmikko Lämsä, Rantanen, Vähätalo on ollut fyysisesti ihmeenkin valmis seuraavalle tasolle.

– Peli miesten liigassa on paljon fyysisempää ja nopeampaa. Siellä ei ole kauheasti aikaa miettiä, Lämsä sanoi.

Taistelu MM-paikasta jatkuu

On ihme, jos Rantanen ei mahdu vuodenvaihteessa 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen. Myös Vähätalo ja Pulli olisivat ilman loukkaantumisiaan taistelleet loppuun asti MM-paikasta.

Lämsä pelaa maajoukkuetauolla 19-vuotiaiden maajoukkueessa, mistä pelaajia vielä todennäköisesti nousee varsinaiseen 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

– Olisi tietysti tosi kiva päästä MM-kisoihin, mutta taistelu sentterin paikoista on todella kova. Aion kuitenkin taistella loppuun asti täysillä ”haastajajoukkueessa”, Lämsä mietti.

– Minulla ei ole mitään menetettävää. Pystyn pelaamaan maajoukkueessa ilman paineita ja antamaan siellä kaikkeni. Vuoden päästä MM-kisat pelataan Suomessa ja siellä ainakin aion olla mukana.

Mestareiden liiga jatkuu

Lämsä jatkanee TPS:n kokoonpanossa tiistaina, kun Palloseura kohtaa Mestareiden liigan pudotuspeleissä Rauman Lukon. Kaksiosaisen ottelusarjan voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

TPS:n lähtökohta otteluun ei ole paras mahdollinen, sillä joukkueella on allaan heikko viikonloppu, jonka aikana se hävisi sekä Sportille että Ässille vieraskaukaloissa rumin lukemin 1–5. Toisaalta se voitti Lukon viime keskiviikkona Turkuhallissa kauden parhaalla pelillään.

TPS–Lukko Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: