LKS 20170504 LKS 20170427 KalPan päävalmentaja Pekka Virta jääkiekon Liigan kuudennessa loppuottelussa KalPa-Tappara Kuopiossa torstaina 27. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pekka Virta palkittiin liigakauden parhaana valmentajana

5.5.2017 - 22:35 Tagit:, , ,

Kalpan jääkiekkoliigassa hopealle luotsannut Pekka Virta palkittiin perjantaina Liigan päätösgaalassa kauden 2016–2017 parhaana valmentajana. Palkinto luovutettiin Tampereella.

Parhaaksi maalivahdiksi valittiin hopeajoukkue KalPan Eero Kilpeläinen. Jukureiden Miika Koivisto palkittiin parhaana puolustajana, Pekka Saravo herrasmiespelaajana ja Otto Koivula kauden parhaana tulokkaana.

Parhaan erotuomarin palkinto meni Timo Favorinille, ja Sakari Suominen palkittiin parhaana linjatuomarina.

Virta sai parhaan valmentajan äänestyksessä 51 ykkössijaa. Tapparan mestariksi valmentanut Jussi Tapola sai seitsemän ääntä vuoden parhaaksi.

Myös Kilpeläisen maalivahtipalkinto oli selvä. Hänelle kertyi äänestyksessä 50 ykkössijaa ja Tapparan mestarivahdille Dominik Hrachovinalle 12.

Puolustajilla tasainen kilpa

Koivula voitti parhaan tulokkaan palkinnon selvällä erolla Emil Larmiin, mutta parhaan puolustajan palkinto meni varsin niukasti Koivistolle. Hänelle kertyi vaalissa 155 pistettä ja 20 ykkössijaa. TPS:n Henrik Tallinderille kertyi 143 pistettä, mutta yksi ykkösääni Koivistoa enemmän.

Kilpeläinen ja Koivisto valittiin myös Liigan tähdistökentälliseen. Tallinder on tähdistössä toinen puolustaja. Tähdistökentälliset muut pelaajat ovat KalPan keskushyökkääjä Jaakko Rissanen sekä Tapparan laitahyökkääjät Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen.

Palkintoäänestykseen kutsuttiin kaikkiaan 224 toimittajaa. Toimittajat valitsivat kolme kärkiehdokastaan jokaisesta kategoriasta. Ykkössija on viiden, kakkossija kolmen ja kolmossija yhden pisteen arvoinen.

Tilaisuudessa jaettiin myös Jääkiekkoliiton palkinnot. Mestarijoukkueen valmentajapalkinto meni Tapolalle, parhaan erotuomarin palkinto Anssi Saloselle sekä erikoispalkinnot Patrik Laineelle ja Juha Junnolle.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: