Jääkiekko Liiga HIFK-Blues

Partanen onnistui ylivoimalla Blues-kaadossa

6.2.2016 - 20:04 Tagit:, ,

Jääkiekon SM-liigaa johtava HIFK ylsi ensimmäisenä 100 pisteeseen, kun se löi jumbojoukkue Bluesin 3–0. Maaleista kaksi viimeisteli Mika Partanen ylivoimalla, joka HIFK:lla on sujunut kotihallissa niin vaisusti, että helsinkiläisten edellä yv-tilastossa oli peräti 11 joukkuetta.

– Välillä se menee, se aaltoilee. Yv-maaleilla ei ole aina suurta merkitystä, mutta nyt oli 0–0-tilanteessa, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen puntaroi.

Tahmean avauserän tahti muuttui keskimmäisellä pelijaksolla, sillä Partanen niittasi kaksi osumaa alle kahden minuutin ennen mittelön puoliväliä. Partanen nousi joukkueensa maalipörssissä jaetulle kakkospaikalle Tomas Zaborskyn (19) taakse ja Arttu Luttisen (16) rinnalle.

– Olen ihan tyytyväinen (maalimäärään), mutta en tyydy vielä tähän kuitenkaan, Partanen naurahti.

Roope Hintzin päätöserässä niittaaman 3–0-osuman jälkeen Bluesin Iikka Kangasniemelle tarjoutui sauma kavennukseen rankkarilla. Pelipäivänä 21 vuotta täyttänyt Husso torjui yrityksen yltäen kauden neljänteen nollapeliin.

HIFK ja Blues ovat pelanneet keskenään nyt viidesti ja helsinkiläiset ovat vieneet täydet pisteet maalierolla 20–7. Joukkueet kohtaavat vielä Espoossa 23. helmikuuta.

STT–TOMI SIREN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: