1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Paniikkinappulaa ei tarvitse painaa

23.10.2016 - 19:38 Tagit:, , , ,

TPS sai katkaistua neljän ottelun tappioputkensa kaatamalla Ässät kotonaan lauantain perhepelissä. Vaikka viimeiset ottelut ovat kääntyneet maalin tappioiksi, Liigasijoitus on tappioputkenkin jälkeenkin silti viides (5.)! Vastaavalla ei Turussa ole hirveästi herkuteltu, vaan häviösuossa kyntäminen on yleensä suistanut joukkueen kauaksi kärjestä.

Totta kuitenkin on, etteivät joukkueet esitykset ole olleet parasta mahdollista. Alkukauden Liigan tehokkain ylivoima on sakannut pahasti, vaikka tilaisuuksia on piisannut. Vastustajat ovat ilmeisesti oppineet pelaaamaan Ilkka Heikkisen kudin pois eikä korvaavia ratkaisuvariaatioita ole pystytty kehittämään.

Paniikkinappulan painamiseen ei vielä siis ole tarvetta. Ykkössentteri Eric Perrinin poissaolo söi selvästi ykkösketjun tehoja, ja olikin onni, ettei vamma ollutkaan pahempaa laatua. Ehkäpä Perrin kykenee rukkaamaan ylivoimaa taituruudellaan taas parempaan kuosiin.

Liettualaissentteri Tadas Kumeliauskasin vamma nähtävästi sitten on. Mies on pelannut viimeksi 12. helmikuuta KooKoota vastaan. Kauden jälkeen Kume oli tiettävästi leikkauksessa ja huhumylly jauhaa nykykunnosta. HTT:n mukaan leikkauksessa tai siitä toipumisessa olisi ollut jotain häikkää. Toisen tiedon mukaan syynä olisi aivotärähdyksen jälkitila.

Nykykäytännön mukaan TPS on tiedottanut asiasta ympäripyöreästi, mikä ei poista vellovia huhuja. Ainoa asia, joka on varmaa, on se, että TPS tarvitsisi ehdottomasti Kumeliuauskasta kolmossentterikseen.

Alkuvuonna Kumeliauskas painoi piste per peli-tahdissa ja olisi ollut pätevä lisä playoffkokoonpanoon. Vammoillehan ei mitään voi, mutta surullisen paljon Turussa on nähty lähikausina profiilipelaajien pitkäaikaisia sairauslomia ja jopa uran päättymisiä koko kauden mentyä harakoille. Näitä ei enää jaksaisi.

Liian paljon on jouduttu antamaan tasoitusta ja pelaajat, jotka eivät välttämättä olisi olleet vielä valmiita suuriin saappaisiin, ovat joutuneet niitä täyttämään.

Oli aika uhkarohkeaa lähteä  kauteen Patrik Virta kakkossentterinä, varsinkin kun ei ollut vielä mitään takuita, pystyykö hän kantamaan vastuun. Nyt tiedetään, että pystyy. Yhtään enempää ei olisi ollut edes realististista odottaa. 4+7 pistettä 13 ottelussa kelpaa enemmän kuin hyvin.

Ilahduttavaa oli myös Perrinin poissaollessa kokoonpanoon nousseen Teemu Väyrysen ensimmäinen Liigamaali. 19-vuotias Väyrynen on pelannut pirteästi saatuaan näytönpaikan eikä hänen asenteestaan voi olla kuin kiitollinen.

TPS pelaa vielä kolme ottelua ennen maajoukkuetaukoa eikä täyden yhdeksän pisteen nappaaminen ole yhtään edes liioiteltua. HPK kotona, Lukko vieraissa ja SaiPa kotona ei ainakaan paperilla kuulosta mahdottomalta.

Edes kotiottelut olisi toivottavaa hoitaa, jotta noususuunnassa ollut yleisökeskiarvo saataisiin pidettyä sellaisena. Kympillä matsiin kaveriporukassa-kampanja näytti purevan, kun kahdessa lauantaipelissä saatiin yhteensä 14154 katsojaa Gatorade Centeriin.

Mustavalkolauantai innoitti yli 9000 turkulaista saapumaan omiensa tueksi, kun FCTPS:kin teki kauden yleisöennätyksen Ykkösen päätteeksi. #TKOMV

JANNE SUNDELIN

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: