IMG_1493

Palve sysäsi Tuton pronssiotteluun

4.4.2014 - 21:48 Tagit:,

Tuto-Jukurit 2-3

Tuton unelma Mestiksen voitosta mureni seitsemännessä semifinaalissa vain minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Jukureiden sankariksi nousi Oula Palve. Hän pääsi iskemään voittomaalin Tuto-puolustuksen estelyistä huolimatta noin neljännestä paluukiekosta.

Jukurit kiistatta ansaitsi finaalipaikkansa. Se oli koko semifinaalisarjan pelillisesti parempi joukkue, eikä Tutolta löytynyt aseita, kun harjoitellut kuviot eivät tuottaneet tulosta. Vaikka Ville-Vesa Vainiola perjantaina iskikin Tuton avausmaalin, jäi Tuukka Pulliaisen ketju hyökkäyspäässä liian yksin. Mikkeliläiset puolestaan nousivat jo toistamiseen tämän kauden pudotuspeleissä kahden otteluvoiton takaa rinnalle ja ohi.

– Kiitokset joukkueelle. Taas oli meiltä sitkeä suoritus ja kova usko omaan juttuun. Yhteiset kokemukset jo sportia vastaan ovat kasvattaneet joukkueesta todella yhtenäisen, kehui Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen omiaan.

Kuten aiemmissakin kohtaamisissa, pienet marginaalit käänsivät ottelun. Tuto oli jo finaalipaikassa kiinni kolmannessa erässä, kun Olli-Pekka Heinimäki hiipi neliön keskelle ja kiskaisi kotijoukkueen 2-1-johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu muutama minuutti.

Tuton johto kesti kuitenkin vain kuutisen minuuttia ennen kuin tehot 1+1 tehnyt Jani Savolainen toi vieraat tasoihin onnekkaalla laukauksella, joka muutti Miika Franssilan mailasta suuntaa.

– Kun miekkaillaan paras seitsemästä, voitto pitää ansaita. Me emme sitä ansainneet. Kesästä asti tätä juttua on tahkottu, mutta enää ei voi mitään, totesi pettynyt Ismo Lehkonen.

Jukurit kohtaa Mestiksen loppuotteluissa Kookoon. Tuton vastustaja pronssiottelussa on Hokki.

Aamuset – Ilkka Lappi
Kuva: Ville Klami

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: