7521 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 26.12.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS-Lukko klo 18.30. / Sijainti: Turkuhalli
KUVA: TPS 10 Perrin Eric

Palloseuralle viides peräkkäinen voitto

26.12.2017 - 21:02 Tagit:,

TPS–Lukko 5-1

Kun kauden kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet numeroin 1–0 (jatkoajalla), 2–1 (rankkarikisassa) ja 2–1, joukkueiden voisi hyvällä syyllä väittää olleen voimasuhteiltaan tasaisia. Ja niin tapaninpäivänä Turkuhallissa jälleen kohdanneet TPS ja Lukko ovat tällä kaudella olleetkin.

Sen verran raumalaiset kuitenkin olivat olleet niskan päällä, että olivat voittaneet kaikki kolme edellistä ottelua – pienimmällä mahdollisella marginaalilla tosin.

Tapaninpäivänä voimasuhteet kuitenkin heilahtivat vahvasti Turun suuntaan.

TPS otti viidennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Lukon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Eikä voittomarginaali enää ollut yhden maalin suuruinen, vaan eroksi muodostui tällä kertaa selvääkin selvemmät neljä maalia.

– Tiesimme, että edessä on tauon jälkeen vaikea peli. Kun alla ei ole treenejä, peli voi mennä ihan miten vain, Eric Perrin sanoi.

Perrin teki ottelussa kaksi maalia ja nousi jo pisteen päähän Otakar Janeckysta SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimpana ulkomaalaispelaajana.

– Vetää nöyräksi, kun kaikki kannustavat. Tuntuu todella upealta. Mutta totuuden nimissä toivomme varmaan kaikki ennätyksen rikkoutuvan pian, niin saamme sen hoidettua ja jatkettua normaalia elämää, Perrin nauroi.

Lukko aloitti tiistain ottelun vahvasti.

Tepsi ehti käydä kerran Kaapo Kähkösen maalilla, mutta sen jälkeen keltainen vyöry lähestyi nopeasti Oskari Setästä. Jyri Marttinen ampui – Setänen torjui, Janne Keränen laukoi päätyplankkiin, Simo-Pekka Riikola kiersi TPS-maalin ja tykitti yllättäen p-pisteeltä takaylänurkkaan ensimmäisen osumansa pariin kauteen.

Peliaikaa oli kulunut 51 sekuntia ja Lukko johti 1–0.

TPS ei nopeasta takaiskusta hätääntynyt. Mustavalkoinen kone jatkoi kärsivällisesti jauhamista ja sai palkintonsa avauserän loppupuolella, kun Petrus Palmu tasoitti pelin.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän alkoi näyttää siltä, että Palloseura nappaa pelistä viidennen peräkkäisen voittonsa. TPS paiski töitä kärsivällisesti, alkoi voittaa enemmän ja enemmän kaksinkamppailuja, puolusti uhrautuvaisesti ja sai syötöt menemään kohdilleen.

– Saimme ensimmäisessä erässä pikkuhiljaa jalat liikkumaan. Toisessa ja kolmannessa erässä nostimme sitten pelin ihan uudelle tasolle, Perrin sanoi.

Enemmän kuin ansaittua olikin, että Palmu ohjasi maalin edestä Palloseuran toisen maalin, kun ottelu lähestyi puoliväliään. Lopullisesti ottelu alkoi näyttää taputellulta, kun Perrin täräytti ylivoimalla kiekon yläpesään toisen erän viimeisellä minuutilla.

Lopullisesti TPS karisti raumalaiset niskastaan heti päätöserän alussa. Hannu Kuru voitti hyökkäyspään aloituksen, Ilkka Pikkarainen laukoi ja Oskari Siiki sijoitti paluukiekon pussin perukoille.

Perrin viimeisteli vielä TPS:n viidennen, joka nosti hänet jo pisteen päähän Janeckysta.

– Maalini olivat ehkä vähän onnekkaita, mutta hyvä, että niitä tuli. Minulla on ollut viime peleissä paljon paikkoja, mutta en ole osunut kovin hyvin, Perrin sanoi.

TPS päätti joulutauolla jatkaa koeajalla olleen Mark Fraserin sopimusta, mikä vaikuttaa täysin oikealta päätökseltä. Fraser on tuonut Palloseuran peräpäähän kaivattua jämäkkyyttä ja fyysisyyttä.

Tiistain pelin ensiminuuteilla nähtiin hauska episodi, kun Lukon Toni Koivisto päätti testata Fraserin kovuutta. Koivisto otti kunnon vauhdin ja ajoi kovaa laidassa olleen Fraserin päälle. Fraser ei tuntunut törmäystä edes huomaavan ja Koivisto puolestaan näytti siltä kuin olisi ajanut täydellä vauhdilla betoniseinään.

TPS pelaa seuraavaksi torstaina Kouvolassa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: