tps

Palloseuralla edessä reissuviikko

4.12.2017 - 17:33 Tagit:, , , , , , , , ,

Liigassa kolmantena olevalla TPS:lla on edessään mielenkiintoinen viikko.

Palloseura pelaa viikolla kolme peliä, mutta ei yhtään niistä kotihallissaan. Tien päälle maanantaina lähteneen TPS:n vieraspeliviikko käynnistyy tiistaina Mikkelissä, jatkuu perjantaina Hämeenlinnassa ja päättyy lauantaina Poriin.

– Luvassa on vähän erilainen viikko. Saamme istua kimpassa bussissa ja kuunnella paljon huonoja juttuja, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen nauraa.

– Olemme kuitenkin pelanneet hyvin vieraissa, joten kai tämä meille sopii.

Viikon teema TPS-valmennuksen papereissa on pelirohkeus.

– Katsoimme IFK-pelin tarkkaan nauhalta ja siitä paistoi läpi rohkeuden puute pelaamisessa. Annoimme vastustajalle aivan turhaa tilaa, Kaskinen sanoo.

– Valmennuksen pitää nyt rohkaista joukkuetta ja vaatia siltä tiiviimpää peliä. Meidän pitää uskaltaa karvata ja puolustaa ylhäältä vähän riskilläkin. Mikkelissä saamme heti tiistaina vastaamme työteliään ja sitoutuneen joukkueen, jota vastaan pelirohkeutta tarvitaan.

TPS ja ruotsalaishyökkääjä Erik Nyström purkivat maanantaina sopimuksensa. Nyströmin saaliiksi 18 liigapelissä jäi 11 (3+8) tehopistettä.

– Olimme kärsivällisiä Nyströmin kanssa, mutta kävi selväksi, että hänelle ei löydy paikkaa kärkiketjuistamme, eikä hän oikein ole alempien ketjujen pelaaja, Kaskinen miettii.

– Nyströmin taito ja nopeus riittävät hyvin liigavauhtiin, mutta puutteet olivat enemmän joukkuepelaamisen puolella. Emme löytäneet hänelle oikeaa roolia.

Pitkään loukkaantuneena olleista TPS-senttereistä Ilari Filppula ja Jonne Virtanen ovat jo palanneet kaukaloon. Mikkelin matkalle TPS otti mukaan Elias Karvosenkin, joka ei ole pelannut pariin viikkoon.

– Karvonen lähti mukaan reissuun, mutta emme tiedä vielä, pelaako hän tiistaina. On hyvä aina olla pari ekstraäijää matkassa, kun ei koskaan tiedä, mitä sattuu, Kaskinen sanoo.

TPS-pelaajista nuorten maajoukkueeseen valittiin maanantaina Markus Nurmi ja Olli Juolevi.

Venäjän EHT-turnaukseen suuntaavaan A-maajoukkueeseen TPS-pelaajia ei taaskaan jostain syystä kelpuutettu, mutta mukaan valittiin sentään Zürich Lionsissa nykyisin pelaava Lauri Korpikoski.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: