7965 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 03.02.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS–Kärpät. / Sijainti: Turkuhalli
KUVA:TPS 48 Pajuniemi Lauri  .Kärpät 22 Ronkainen Taneli.

Pajuniemi otti ratkaisijan roolin

3.2.2018 - 19:45 Tagit:,

TPS–Kärpät 2–1 rl.

Kun sarjassa pelataan kärkikamppailu kahden parhaan joukkueen välillä, ottelun voi odottaa olevan tasokas ja tasainen.

Sellainen kärkikamppailu Turkuhallissa lauantaina nähtiinkin, kun sarjataulukon kakkonen TPS kohtasi SM-liigaa ylivoimaisesti johtavan Oulun Kärpät. Niin tasainen ja jännittävä ottelu oli, että sen ratkaisu piti loppujen lopuksi hakea rankkarikisasta, kun varsinaisella peliajalla nähtiin vain kaksi täysosumaa.

Jos varsinainen peliaika ja jatkoaika olivat tasaisia, rankkarikisa ei sitä ollut.

TPS:n molemmat ampujat, Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi, tekivät komeat maalit. Kärppien molemmat ampujat, Jasse Ikonen ja Ville Leskinen, epäonnistuivat – tai kääntäen: TPS:n maalivahti Oskari Setänen onnistui torjumaan molemmat.

Rankkarikisan voitto supisti Kärppien ja TPS:n välimatkan 16 pisteeseen ja vankisti Palloseuran asemaa sarjakakkosena.

– Tiesimme etukäteen, että saamme vastaamme todella tasokkaan ja laadukkaan kiekkojoukkueen, joka on vahva kentän joka alueella. Teimme loistavaa työtä ja osoitimme olevamme työteliäs joukkue, joka pelaa suurella sydämellä toistensa eteen, TPS-puolustaja Mark Fraser myhäili ottelun jälkeen.

TPS lähti kärkikamppailuun uusitulla ykkösketjulla.

Tomi Kallion ja Eric Perrinin rinnalla viime ottelut pelannut 16-vuotias Kaapo Kakko oli siirtynyt edustusjoukkueen pukukopista A-nuorten puolelle. Kakko pelasikin aiemmin päivällä TPS:n A-nuorissa ja teki paikalliskamppailussa Tutoa vastaan ratkaisevan rankkariosuman.

Kakon paikan ykkösketjussa otti Patrik Virta, joka istui ketjuun erinomaisesti.

Mutta ei Tepsiltä junnut lopu, vaikka Kakko ei mukana tällä kertaa ollutkaan. Kärkikamppailun paineiden ja liki 8 000-päisen yleisömeren edessä ottelun ratkaisupelaajan viitan nappasi itselleen 18-vuotias Lauri Pajuniemi.

Kärpät oli tehnyt toisessa erässä ottelun avausosuman, kun Shaun Heshka oli tykittänyt kiekon Setäsen taakse yläpesään. Muutama minuutti myöhemmin kärppäpäädyssä pyörähti käyntiin Pajuniemi-show.

TPS-junnu nousi oululaisten maalin takaa komealla kaarella parhaaseen mahdolliseen vetopaikkaan, menetti kiekon hetkeksi, karvasi sen takaisin itselleen, kääntyi – ja lähetti rannevedolla kumilaatan Kärppä-veskari Veini Vehviläisen taakse.

Pajuniemi oli tehnyt uransa ensimmäisen liigamaalin 23. pelaamassaan miesten pelissä.

– Tuntuipa hyvältä tehdä pitkästä aikaa maali. Edellisestä on kulunut jo vähän aikaa, Pajuniemi nauroi.

– Minulla on ollut vähän loukkaantumisia ja olen ollut iloinen jo siitä, että olen päässyt pelaamaan liigajoukkueessa. Mutta maali tuntuu kyllä hienolta.

Heshkan ja Pajuniemen osumat jäivät varsinaisen peliajan ainoiksi, eikä jatkoajallakaan nähty maaleja.

TPS aloitti rankkarikisan Filppulalla, joka aiheutti katsojille sydämentykytystä lauottuaan kiekon maalikehikon kautta sisään. Tarkka kuti siis.

Seuraavaksi ampujaksi olisi voinut veikata kokenutta pelimiestä, mutta TPS-valmennus haistoi hyvin, kuka pelaajista oli kuuma. Kehiin astui Pajuniemi.

Junnu palkitsi valmennuksen luottamuksen saman tien kylmäpäisyydellään. Pajuniemi teki pienen harhautuksen, veti Vehviläisen jäihin ja ampui kylmän viileästi maalin kattoon ottelun voitto-osuman.

– Hyvältähän sekin tuntui, Pajuniemi hymyili.

– Pelasimme tänään kaksi erää todella hyvin. Voitimme kaksinkamppailut ja olimme pelin päällä.

Ensi viikolla TPS kohtaa Ässät kahdesti, perjantaina Porissa ja lauantaina Turussa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: