perrin

Padasta ei vastusta kovakuntoiselle Tepsille

29.11.2016 - 21:08 Tagit:, , , , , , , ,

TPS–Ässät 3-1

TPS pelasi lauantaina kauden parhaan ottelunsa Tapparaa vastaan, mutta joutui taipumaan niukkaan tappioon. Tiistaina se jatkoi siitä mihin sitä ennen jäi: selvällä voitolla Porin Ässistä.

– Valmistauduimme kamppailemaan koko 60 minuutin ajan, sillä se on ainoa asia, joka Ässiä vastaan riittää. Tämä oli meiltä hyvä esitys, kun muistaa, että alla oli kova pelipäivä lauantailta. Fokus oli nyt kohdallaan, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS hallitsi ottelua alusta lähtien, eikä antanut Ässille mitään mahdollisuuksia yllätykseen. Loppunumeroiksi kirjattiin 3–1.

– Ässät kamppailee kovaa, eikä anna mitään ilmaiseksi. Olimme kuitenkin hereillä alusta asti ja saimme masiinan heti pyörimään kunnolla, TPS-kapteeni Tomi Kallio mietti.

– Olemme yrittäneet pitää fiiliksen kopissa positiivisena keskellä synkkää marraskuuta ja se näyttää toimivan.

Ensimmäisessä erässä näytti siltä, että hurjalla itseluottamuksella pelannut TPS oli päättänyt tehdä Ässä-veskari Andreas Bernardista reikäjuustoa. TPS voitti avauserän laukaukset 26–9 ja pommi pommin perään kiisi läpi erän kohti Bernardia.

Italialaismaalivahti ei kuitenkaan horjunut. Hän venytti itsensä avauserässä peräti 17 torjuntaan, kun TPS-kollega Aleksandar Georgijev selvisi viidellä torjunnalla.

Aivan jokaisen kiekon eteen Bernardkaan ei kuitenkaan ehtinyt. Kuvaavaa kuitenkin on, että TPS:n avausmaali ei nähnyt päivänvaloa kovan kudin tai komean kuvion päätteeksi, vaan oli onnenkantamoinen.

Julius Vähätalo kirjautti tilastoihin kauden toisen maalinsa potkaisemalla kiekon Ässä-pelaajan jalkaan, josta kiekko kimposi Bernardin taakse. Yhtä kaikki, TPS:n 1–0 -johto ensimmäisellä erätauolla oli pelitapahtumiin nähden enemmän kuin ansaittu.

– Meillä on tänä vuonna laaja materiaali. Kaikki ketjut pystyvät tekemään maaleja ja vievät sitä kautta kuormaa kärkiketjuilta, Kallio kiitteli.

Bernardin pommitus laantui toisessa erässä, eikä tälle kirjattu enää kuin seitsemän torjuntaa. Yhden lisämaalin TPS kuitenkin teki. Eric Perrin sai eteensä tyhjän etukulman, eikä hänellä ole tapana niitä missata. Ei missannut tiistainakaan.

Toisen erän kovin meteli nousi kuitenkin Topi Taavitsaiseen kohdistuneesta päätytaklauksesta, jonka seurauksena nelosketjun laituri talutettiin pukukopin puolelle. Lehtereiltä katsoen näytti siltä, että Taavitsainen loukkasi polvensa, joten kyseessä lienee virallisesti alavartalovamma.

2–0 -johtoasema päätöserään lähdettäessä on tunnetusti vaikea. Yksi nopea vastaisku vastustajalta, ero yhteen maaliin, hurja takaa-ajo päälle – ja kaikki on taas auki. Se spekulaatio loppui kuitenkin nopeasti, kun Erik Thorell korjasi oman riparinsa maaliviivalta sen paremmalle puolelle. Maali oli Thorellin 14. tällä kaudella.

3–0 päätöserään alkuun, ja peli oli taputeltu. Ässät toki sai kuparisen rikki ottelun viime hetkillä, kun Niko Ojamäki onnistui alivoimalla.

– Puhalsimme vähän ulos 45 ja 55 minuutin välillä, mutta onneksi saimme uudelleen juonesta kiinni. Puolustimme hyvin viisikkoina, Selin sanoi.

Georgijevkin oli lähellä maalintekoa ottelun lopussa, kun hän lähetti kiekon kohti tyhjää Ässä-maalia. Veto meni harmittavasti vähän ohi.

– Sekin kertoo aika paljon joukkueen itseluottamuksesta, Selin mietti.

TPS:n viikko jatkuu Savon kiertueella. Perjantaina TPS kohtaa Mikkelissä liiganousija Jukurit ja jatkaa sen jälkeen matkaansa Kuopioon, missä se saa lauantaina vastaansa KalPan ottelussa, jossa Kimmo Timosen paita jäädytetään.

– Mikkelissä on luvassa tiukka kamppailu. Risto Dufvan joukkueet ovat aina ammattimaisia, kamppailevat kovaa ja tekevät oikeita asioita jäällä, Kallio arvioi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: