tage-680x402

Ottelusarja katkolla Heinolassa

20.3.2017 - 9:57 Tagit:, ,

Puolivälieräsarja Heinolan Peliittoja vastaan on kulkenut suunnitelmien mukaan; kolme ottelua takana ja tilanne 3-0 TUTO:lle. Turussa pelatuissa otteluissa TUTO oli selkeästi vahvempi joukkue, kummassakaan ottelussa ei ollut voittajasta epäselvyyttä. Heinolan ottelussa oltiin jännän äärellä, mutta silloinkin TUTO oli kaukalossa hallitseva osapuoli.

TUTO:n voittojen perustana on ollut luotettava maalivahtipeli. Sekä Rasmus Rinne että Karolus Kaarlehto ovat ottaneet tarvittavat kopit, ja puolustus selvästi luottaa maalivahtiinsa. Puolustuksessa on maltti säilynyt tiukalla hetkellä, ja useat pakit pystyvät tukemaan hyökkäyksiä. Hyökkäyksessä on monipuolisuutta neljään ketjuun asti, ykköskorin ohessa nelosketju Moisio – Toivanen – Hyvärinen on ollut näkyvässä roolissa. Laiturit taklaavat kaikkea liikkuvaa ja keskushyökkääjä Toivanen valvoo, ettei omissa kolise. Kolmikko on päässyt Peliittojen ihon alle, kuten viime lauantaina Turussa oli nähtävissä. Peliittojen puolustaja hyökkäsi kolmantena miehenä Hyvärisen kimppuun, ja hoiti itselleen pelikiellon tämän illan otteluun.

Kolmannen ottelun lopussa oli tosiaan selvästi nähtävissä Peliittojen turhautuminen. Ottelusarja on karkaamassa käsistä, ja se syö miestä rotan lailla. Peliittojen sinänsä hyvin pelannut maalivahti Timo Niemi hölmöili itselleen jäähyn halimalla Aki Keinäsen päätä, ja pian sen jälkeen nyrkkisankari hakkasi itsensä pelikieltoon. Nämä asiat huomioiden olisi perusteltua, että Niko Karhu on TUTO:n maanantain kokoonpanossa, kuten ehkä myös Samuli Valvisto.

Sinänsä Peliitat voi ihan hyvin olla tänään vaikeasti voitettavissa, joten keskiviikon pelimahdollisuuteen on ihan hyvä varautua. Selkä seinä vastaan oleva joukkue pystyy usein vielä yhteen ponnistukseen, etenkin kotikaukalossaan. Jos Peliitat pystyy pitämään ottelun tasaisena kolmanteen erään asti, on kaikki mahdollista. TUTO:n materiaalietu on kuitenkin selkeä, joten pari nopeaa maalia vierasjoukkueelle voi ratkaista ottelusarjan nopeastikin.

Muissa ottelusarjoissa SaPKo ja K- Vantaa ovat matkalla välieriin, kun taas Hermes ja Espoo United ovat mahdollisesti pitkäksi menevän ottelusarjan parissa. Näillä askelmerkeillä TUTO kohtaisi välierissä K-Vantaan. Mutta ensin pitää se yksi voitto vielä puolivälierissä hankkia. Vaikka tänään.

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: