kiekko6

Otteluruuhka panee valmentajat ja pelaajat koville – Lukon ”tepsiläisillä” yhä näyttöhaluja

11.1.2014 - 8:46 Tagit:, , , , , ,

Jääkiekko Turun Palloseuran ja Rauman Lukon väliset ottelut herättävät aina suuria tunteita. Niin lauantainakin, kun raumalaiset saapuvat Turkuhalliin. Ei vähiten siksi että Petteri Nummelin pelaa ensimmäistä kertaa Turussa tällä kaudella.

Ville Vahalahti esiintyi edukseen jo marraskuun viimeisenä päivänä viime vuonna. Silloin hän iski loppulukemiksi 2–5. Vanhassa kotihallissa tehty maali ei kuitenkaan ole tyydyttänyt konkarin näyttöhaluja.

– Näyttöhaluja on aina, niin lauantainakin. Tietenkin Turkuhallissa tehty maali maistuu erityisen hyvältä, sanoi Vahalahti.

Vahalahti onkin hyvässä tuloskunnossa. Tilillä on jo 14 maalia ja 19 maaliin johtanutta syöttöä.

Kultaista kypärää kantava Vahalahti oli keskiviikkona Lukon sankari onnistuessaan rangaistuslaukauksessaan ja sinetöimällä raumalaisten voiton ylipitkässä ottelussa Kärppiä vastaan.

– Jo oli aikakin onnistua. Tämä oli Lukon neljäs rankkarikisa ja vasta ensimmäinen voitto, sanoi Vahalahti.

Loppuhetket olivat Oulussa varsin erikoiset, sillä raumalaisilla oli aikamoinen kiire etelän junaan. Vahalahti pääsi viimeisenä pukukoppiin ja sieltä nipin napin ajoissa asemalle.

– Yleensä olemme menneet Ouluun lentokoneella, mutta tällä kertaa lento oli jostakin syystä peruuntunut ja turvauduimme junaan. Se oli ihan hyvä ratkaisu, sillä ainakin minä nukuin ihan makeasti junassa, sanoi Vahalahti.

Jäntereissä alkaa tuntua

Viimeistään lauantain jälkeen liigapelaajien jäntereissä saattaa tuntua viikon rasitukset, sillä neljään päivään mahtuu kolme ottelua.

– Asiahan on niin, että pelaajat pelaavat mieluummin kuin harjoittelevat. Ei tämän vielä pitäisi tuntua, naureskeli Vahalahti.

Valmentajille tilanne on hankalampi.

– Tällainen otteluruuhka on sikäli haasteellinen, että silloin ei pysty harjoittelemaan. Harjoittelu on oikeastaan pelkkää palauttelua aikaisemmista otteluista, sanoi TPS:n valmentaja Riku-Petteri Lehtonen.

Lehtonen muistutti myös pelikuormituksen tasaisen jakamisen tärkeydestä, kun pelataan paljon.
– Silloin palautuminenkin on helpompaa.

Keskiviikkona Oulussa Petteri Nummelin joutui olosuhteiden pakosta pelaamaan huimia määriä. Miehen jääaika meni reippaasti yli puolen tunnin. Se on nykyoloissa hirvittävä määrä.

Turun Palloseuran kiinnostavin pelaaja lauantain ottelussa taitaa olla tuore nuorten maailmanmestari Rasmus Kulmala. Liigajäille hän palaa jo perjantaina Hämeenlinnassa, kun TPS matkustaa HPK.n vieraaksi.

Turun Sanomat
SAKARI ITÄLÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: