1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Onko lama kukistettu?

10.12.2017 - 11:27 Tagit:, , , , , , , , ,

Kulunut viikko tarjosi TPS:lle sekä ylä- että alamäkiä. Häpeällinen konttaaminen jumboJukureita vastaan muuttui kahdeksi maukkaaksi vierasvoitoksi Hämeenlinnasta ja Porista. Koko 2000-luvulla 7 maalia vieraskentällä on perin harvinaista hunajaherkkua ja viimeisen kymmenen vuoden aikana moinen ihme on tapahtunut vain kolmesti ennen eilistä, 19.9. 2009 Pelicans-TPS 2-10, 16.11.2010 Ilves-TPS 0-7 ja 4.3. 2016 JyP-TPS 6-7 ja.

Kolmen ottelun viikoissa TPS:lla on ollut lieviä ongelmia juuri lauantaiotteluiden kanssa, mutta Ässiä vastaan väsymyksen merkkejä ei näkynyt. Taisikin olla juuri Ässät, joka nyt odotti pikkujoulukekkerien alkua.

Vierasvoittojen arvoa lisää sekin, että ykköspakkipari Henrik Tallinder-Elmeri Eronen puuttui peleistä kokonaan, mutta hyökkäyksiin lähtö toimi silti. Eronen on mitä luultavimmin kaukalossa takaisin jo lähitulevaisuudessa, mutta Tallinderia saataneen odottaa vielä tammikuun puolelle. Kaikkia puolustajia tarvitaan kohta kokoonpanoon joka tapauksessa, sillä Tallinder ja nuorten MM-kisoihin suuntaava Olli Juolevi eivät ole kumpikaan käytettävissä loppukuun peleissä. Vaikka kaikki olisivatkin terveinä, kasaan saadaan Tarmo Reunanenkin mukaanlukien vain seitsemän pakkia.

Vaikkei TPS:n ylivoima ole näyttänyt aina niin loisteliaalta, on se kuitenkin 23 prosentilla Liigan parasta tällä haavaa. Ja mikä hienointa, tehokkainta jauhamista ei mielestäni olla vielä edes nähty. Nyt kuvioita ehditaan hiomaan harjoituksissa, sillä ennen joulua ohjelmassa on enää kaksi ottelua.

TPS lähtee viikon joulutauolle vähintään kolmantena, mikä on täysin sama sijoitus kuin vuosi sitten. Tällöin runkosarjankin voitto oli tiukassa tähtäimessä, mutta Kärppien 11 pisteen kaula vaikuttaa kieltämättä juuri nyt aika hankalalta takaa-ajolta. Aikaa tietenkin on.

Selvää kuitenkin on, että TPS saa odottaa nuorilta pelaajiltaan enemmän kuin mitä tähän mennessä on nähty. Vahvan alkukauden pelannut Petrus Palmu osoitti ainakin viikonlopun perusteella, että vire olisi jälleen löytymässä. Palmun otteissa nähtiin aiemmin kylmäpäistä luovuutta, ja sama pulpahti jälleen esiin.

TPS tarvitsisi ehdottomasti kakkosvitjaan enemmän tehoja, joista iso osa on tietenkin juuri Palmun harteilla. Voi olla, että raju vastuu sekoitti hetkeksi konsepteja ja rentouden löydyttyä ratkaisuja syntyy. Ykkösketju ei voi aina onnistua, joten Palmun herääminen Ilari Filppulan ruokinnassa on ilahduttavaa.

Enemmän tehoja kaivattaisiin myös Patrik Virralta, joka toivottavasti sai karistettua King Kongin kokoisen selkään takertuneen orangutangin, kun osui viimein taas Porissa kuuden viikon kuivan kauden päätteeksi. Virralla on ollut tontteja vaikka muille jakaa, mutta millään ei ole mennyt tolppien väliin.

Puolustajahankinta Mark Fraser on osoittanut, että haku on onnistunut. Jouluun asti ulottuva tryout voitaisiinkin aivan hyvin laajentaa heti loppukauden mittaiseksi, tai vaikka pidemmäksikin. Fraser tietää omat rajoitteensa eikä ala kuvittelemaan olevansa  Erik Karlsson. Vastustajalle saattaa tulla pipi, jos erehtyy ajamaan TPS-maalille Fraserin päivystäessä siellä.

Fraserin saavuttua joukkueeseen TPS sai näköjään uuden miehen, joka Ilkka Pikkaraisen ohella on uinut vieraskatsojien ihon alle. Fraserin väkevä pelaaminen ei kaikkia miellytä ja jamaikalaisisän perua oleva astetta tummempi ihonväri kirvoitti eilen Porissa jopa esiteinejä huutamaan neekerisolvauksia. Mutta ihmettelihän jo Jussi Vares aikoinaan, että “mikä v***u teitä porilaisia oikein vaivaa?” Jos pahasti kiristää, niin voi ottaa vaikka sen hitsipillin ja hitsata ne pahimmat patoutumat pois.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: