leksa

Omituisten tulosten TuTo

8.3.2018 - 18:22

Omituisten otteluiden ja tulosten TuTo

Turussa Puutorin laidalla Sibeliuksenkadulla on tosi mielenkiintoinen ja monipuolinen antikvariaatti Omituisten Opusten Kauppa.Suosittelen lämpimästi, voi löytää vaikka kuinka ihmeellisiä tarinoita.

Samoin voi kuvata TuTon taivalta tämän kauden Mestiksessä. Milloinkaan ei voi olla varma miten ottelussa tulee käymään kertovat Veikkauksen pitkävetokertoimet tai sarjataulukko mitä tahansa.

Tässä muutama tilastotieto, mikä vahvistaa ihmeellisyyksiä. TuTo on hävinnyt yhden maalin erolla joko varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai voittolaukauskisassa 50 ottelusta lähes joka kolmannen eli 16. Samalla erolla se voittanut seitsemän peliä. Väliin mahtuu sitten 9-0, 7-0 ja 6-0 voittoja. Moisesta on tietenkin seurauksena, etteivät maalisuhde, sarjasijoitus eivätkä pistemäärä korreloi kovin korkeaoktaanisesti toisiinsa.

TuTo on runkosarjan päättyessä viidennellä sijalla ja sen edellä kotiedun playareissa saavuttanut KiekkoVantaa, jonka maalisuhde on negatiivinen. Lohijoukkue on tehnyt 0,99 maalia omaan maaliin päästettyä yhtä maalia kohti. TuTo puolestaan on osunut vastustajan verkkoon 1,29 kertaa omiin päästettyä yhtä maalia kohti. Vain sarjakärjellä KeuPalla on TuToa parempi maalisuhde.

No, kuten Miika Elomo on monesti sanonut, runkosarja on valmistautumista tositoimiin eli playareihin eikä kotiedullakaan ole paljon muuta kuin taloudellinen merkitys. Toki varmaan niin valmennuksessa kuin pelimiesten keskuudessä pohditaan, miten ylläkerrotut nurinkuriset tilastot käännetään päinvastaiksi tai ainakin paremmiksi. Ilman sitä ei mitaleita saavuteta.

Niin, ja edelleen kaikki pelit alkavat tilanteesta 0-0

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: