petu2

”Olo on kuin pikkupojalla”

9.2.2017 - 18:44 Tagit:, , , , , , , , ,

Puolustaja Petteri Nummelin palaa intoa täynnä Turkuun ja liittyy Tuton Mestis-joukkueeseen loppukauden kestävällä sopimuksella.

Kaikki tapahtui lopulta nopeasti. Sunnuntaina Petteri Nummelin keskusteli tilanteestaan sekä norjalaisjoukkue Storhamarin valmentajan Sjur Robert Nilsenin että Tuton valmentajan Miika Elomon kanssa. Keskiviikkona hän ajeli muuttokuormansa Norjasta kotiin Turkuun, ja torstaina Nummelin oli jo ensimmäisissä treeneissä Tuton kanssa.

– Intoa riittää, ihan oikeasti. Olo on kuin pikkupojalla, 44-vuotias Nummelin kuvaili.

Vielä perjantain ottelun LeKiä vastaan Nummelin seuraa sivusta, mutta ensi keskiviikkona hänen on tarkoitus olla jäällä Tuton kohdatessa Peliitat.

Nummelin on viimeksi pelannut Kupittaalla kaudella 1992–93, silloin Mestistä Kiekko 67:ssa. Sen jälkeen tie vei ensin kotimaiseen liigaan ja TPS:aan, sittemmin mm. NHL:ään sekä Sveitsin ja Ruotsin liigoihin ennen paluuta Suomen liigassa Lukkoon ja Tepsiin. Norjaan Nummelin suuntasi viime kauden jälkeen.

Storhamarissa Nummelin ehti pelata 17 ottelua. Alkukaudesta hän oli vatsalihasvamman takia sivussa lähes kuukauden, mutta nyt mies on terve.

petu1

Päätös jättää Norjan pääsarja kesken kauden syntyi monen asian summana. Paljon painoi joukkueen pelityyli ja valmennus. Vielä sopimusta tehdessään Nummelin luuli lähtevänsä vanhan TPS:n aikaisen pakkiparinsa Aleksander Smirnovin valmennukseen, mutta Smirnov lähtikin KHL:n AK Kazanin valmentajaksi.

– Kävimme valmentajan (Nilsen) kanssa tilanteesta aikuisten miesten rehellisen keskustelun.

Vaikutusta oli myös sillä, että perhe, vaimo ja kolme lasta, pysyivät Norjan-reissun ajan Turussa.

Tutoon Nummelin uskoo sopeutuvansa nopeasti, sillä hän harjoitteli jo kesällä joukkueen kanssa. Valmentajat, Miika Elomo ja Marko Kiprusoff, ovat vanhoja tuttuja – Kiprusoff ihan lapsuudesta asti.

– En ole menossa pimeään. Tiedän, miten Kipru peluuttaa puolustajia ja miten Elomo haluaa, että joukkue pelaa.

Roolistaan joukkueessa Nummelin ei kuitenkaan osaa antaa kuin arvioita. Epäilemättä hänelle löytyy paikka ainakin ylivoimassa.

– Peliaika täytyy aina ansaita. En voi vaan mennä siniviivalle seisomaan, Nummelin hymähtää.

Nummelinin saapumisen jälkeen Tutolla on yhdeksän puolustajaa. Elomon mukaan onkin mahdollista, että joku heistä, todennäköisesti joko Nummelin tai Olli-Pekka Heinimäki, voi ajoittain pelata hyökkäyksessä.

Tuto hakee joukkueeseen vielä lisää pelaajia – lähinnä hyökkääjiä.

– Uutiset eivät jää tähän. Muutamaa palaa haetaan edelleen, Elomo totesi torstaina.

Maria Vesterinen
Kuvat: Jane Iltanen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: