1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Oikeassa kurssissa

24.9.2017 - 13:26 Tagit:, , , , , , , , ,

Eipä olisi ennen kauden alkua uskonut, että 8 pelatun ottelun jälkeen TPS huitelee Liigakärjessä. Ja vieläpä ilman tappioita varsinaisella peliajalla. Uusi valmennusjohto Kalle Kaskisen johdolla on näyttänyt epäilyistä huolimatta osaamisensa, kun otteluiden sisällä on kyetty tekemään muutoksia, sillä otteet ovat välillä ailahdelleet pistesaaliista huolimatta.

Tällä viikolla erityisen makealta tuntui Pelicansin kukistaminen, sillä pussileuat olivat voittaneet kaikki keskinäiset ottelut maaliskuusta 2015 lähtien. Kaskisen TPS lähetti pelikaanin turbiiniin heti ensiyrittämällä. Hunaja-asteikolla kovin kauaksi eivät kyllä jää Kärpät- ja JYP-voitotkaan. JYP oli selvästi vaarallisin tällä kaudella kohdatuista ryhmistä, muttei lopulta kyennyt murtamaan Tirrosen kanttia.

Kotihallissa neljä perättäistä voittoa kauden alkuun on Turussa harvinaista herkkua, sillä viimeksi näin on tapahtunut vuonna 2000. Nyt todellakin kannattaisi vääntäytyä Artukaisiin katsomaan voittavaa jääkiekkoa. Tällaista ovat tarjonneet myös maalivahdit Oskari Setänen ja Rasmus Tirronen, joille ei liiemmin ole helppoja vetoja uponnut. Kumpikin on vuorollaan pitänyt Palloseuran pelissä mukana, kun vastustaja on saanut isomman vaihteen silmään.

Tirrosen heittäminen askiin eiliseen huippuotteluun oli hieno oivallus valmennusjohdolta. Jos maalivahti selviytyy JYP:in tulituksesta, selviytyy monesta muustakin paikasta. Tirrosen otteista tuli välillä mieleen Pekka Rinteen kylmäpäisyys ja kun molemmat ovat vielä isokokoisia veskareita, niin tyhjää tilaa laukauksille ei juuri löydy.

Itsellä oli hieman negatiiviset fiilikset kuluneen viikon otteluista Ilari Filppulan jouduttua kuuden viikon sairauslomalle ilmeisesti sormivamman takia. Ykkössentterin puuttuminen ei kuitenkaan näkynyt mitenkään, vaan paikkaajaksi nostettu Eric Perrin otti vastuun upeasti. 2+3 3 otteluun ja pistepörssin kärkisija. Perrin taitaakin juuri nyt pelata TPS-aikansa parasta kiekkoa. Éki tarvitsee enää 15 pistettä ohittaakseen Otakar “Korkea maila 1994” Janeckyn kaikkien aikojen tehokkaimpien ulkomaalaispelaajien pistepörssissä.

Pohjois-Amerikassa moisen ennätyksen rikkoutuminen olisi a big thing. Peli keskeytettäisiin saman tien ja jäälle virtaisi väkeä pitämään puheita tai kukittamaan ennätysmiestä. Sopiikin toivoa, että mikäli Perrin ennätyksen rikkoo, se tapahtuisi Turussa eikä vieraskentällä. Saattaisi vieraskentällä joku kenttäkuuluttaja asian mainita, mutta ei siitä sitten sen enempää.

Vaikka TPS johtaa Liigaa, parannettavaa pelissä on vielä roppakaupalla. Otteiden parantamisen aloitti ruotsalaislaituri Erik Nyström, joka upotti JYP:n kahdella kovalla rannarilla. Siinä sitten olivatkin Nyströmin laukaukset koko ottelussa. En tiedä, säästeleekö Uusivirran Erkki mailojaan vai mitä, mutta on laukonut vain kahdeksan (8) kertaa seitsemässä ottelussa. Silti plakkarissa on kuitenkin 3 maalia. Nyt jos hän jatkaa kakkosketjussa Patrik Virran ja Petrus Palmun seurassa, tekopaikkoihin pitäisi hakeutua hanakammin, kun kuti kuitenkin on noinkin kova.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: