LKS 20171228 Suomi kohtasi Tanskan jääkiekon U20 MM-kisoissa Buffalossa, Yhdysvalloissa torstaina 28. joulukuuta 2017. Suomen Markus  Nurmi (vas, 21), Joona Koppanen (15), Miro Heiskanen ja Juuso Välimäki juhlivat maalia. LEHTIKUVA / HANDOUT / PASI MENNANDER

Nuorilla Leijonilla on yhä petrattavaa MM-jäillä

28.12.2017 - 22:07 Tagit:,

Tanska-ottelun perusteella ei kannata vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Nuorten Leijonien pelissä on yhä parannettavaa MM-jäillä.

Suomi pelaili torstaina Tanskasta 4–1-rutiinivoiton. Suomi hallitsi peliä mielin määrin, mutta tehottomuus vaivasi. Jotain tästä kertoo Tanskan maalivahdin Kasper Krogin 58 torjuntaa.

– Maalipaikkoihin pitää vielä saada hieman lisää rentoutta. Täytyisi lukea pelitilanteita vähän paremmin, sanoi Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas Ylen televisiohaastattelussa.

Tehottomuuden lisäksi Nuorten Leijonien pelaaminen oli muutenkin hieman tunkkaista. Otteissa oli ajoittain näpertelyn makua ja huolimattomuutta.

– Oli tämä kuitenkin selkeästi parempaa peliä kuin Kanadaa vastaan. Olen tyytyväinen joukkueen työmäärään. Suunta on oikea, Ahokas sanoi.

Suomen maalit tekivät Joona Koppanen, Aapeli Räsänen, Juuso Välimäki ja Henri Jokiharju. Suomen tähtipuolustaja Miro Heiskanen syötti kaksi maalia. Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin Jokiharju.

Suomi sai otteluun kaipaamansa alun, kun se teki nopeaan tahtiin kaksi maalia avauserän alussa. Nopeilla osumilla altavastaaja Tanskaa saatiin hieman lannistettua, mutta johtomaalien jälkeen Suomi sortui turhaan leipomiseen ratkaisupaikoissa.

Tanskan kavennusmaali syntyi ylivoimalla heti ottelun toisen erän alussa, jonka jälkeen Suomi ryhdistäytyi ja sai lisää suoraviivaisuutta otteisiinsa. Päätöserään mentiin lopulta Suomen 4–1-johdossa.

Tolvasen sihti hakusessa

Jokerien maaliruisku Eeli Tolvanen pääsi laukomaan monta kertaa, mutta sihti oli vielä hakusessa. Laukaukset tyrehtyivät tanskalaisiin tai viuhuivat muuten vain ohi. Tolvaselle merkittiin kuitenkin syöttöpiste Suomen toiseen maaliin.

Suomen maalivahdille Ukko-Pekka Luukkoselle Tanska-ottelun asetelma oli vaikea. Laukauksia tuli harvakseltaan, ja hänen oli siksi vaikea päästä peliin kiinni. Varsinaisesti Luukkosen torjuntavire onkin tositestissä vasta tulevissa otteluissa.

Ottelua Buffalossa seurasi vain kourallinen ihmisiä.

Seuraavaksi Nuoret Leijonat kohtaa Slovakian. Tämä ottelu alkaa myöhään lauantaina Suomen aikaa.
Kanadalle Slovakia hävisi 0–6.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: