Urheilu

Nuori Meriläinen vakuutti maalilla

18.9.2013 - 22:13 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto–Kiekko-Vantaa 3–2

Tuto vankisti keskiviikkona asemiaan Mestiksen kakkosena, kun se voitti Kupittaalla Kiekko-Vantaan maalein 3–2. Tuton maaleista kaksi teki Aleksi Rutanen ja yhden Paulus Rundgren.

– Hienot kolme pistettä, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen myhäili ottelun jälkeen.

– Pelissämme oli tänään monta juttua, jotka toimivat hyvin. Kiekollinen pelaamisemme oli kuitenkin hermostunutta, jopa ahdistunutta, ja siinä valossa voitto oli vielä arvokkaampi.

Voitto oli arvokas myös elämänsä toisen mestisottelun pelanneelle 20-vuotiaalle maalivahdille Kimmo Meriläiselle. Nuori maalivahti sai tilaisuutensa, kun Tuton ykkösveskari Tommi Virtanen oli edelleen kuumetaudissa.

– Fiilis on tosi hyvä. Oli mukava päästä pelaamaan miesten peli ja voitto siitä lämmittää tietysti erityisesti, Meriläinen sanoi.

– Tavoitteeni on päästä tällä kaudella pelaamaan mahdollisimman paljon mestispelejä.

Peli on käynnissä

Meriläinen oli keskiviikkona maalillaan erinomainen, joten miesten pelejä on varmasti hänelle luvassa jatkossakin. Ottelun ensihetkillä nuori maalivahti vaikutti vielä hermostuneelta ja pelin avausmaali meneekin hänen piikkiinsä. Kiekko-Vantaan Henrik Koivisto pääsi jo vajaan neljän minuutin kohdalla täysin vapaasti laukomaan kiekon ylivoimalla etukulmaan, kun Meriläinen oli juuri sitä ennen hukannut pelivälineen näkökentästään.

– Ensimmäinen maali oli meikäläisen puhdas nukahdus. Hukkasin kiekon ja saman tien se oli maalissa. Se oli kunnon muistutus siitä, että peli on käynnissä, Meriläinen tunnusti.

– Ensimmäinen erä meni vähän hakiessa, mutta toisessa erässä alkoi jo tuntua hyvältä. Itseluottamukseni on kunnossa, sillä olen treenannut hyvin.

Urheilu

Toiseen erään asti ei kuitenkaan tarvinnut odottaa sitä, että Tuto kääntää pelin itselleen. Kiekko-Vantaan johto säilyi vain reilun minuutin ajan ennen kuin Rutanen purjehti läpi Vantaan puolustuksen, harhautti maalivahti Aaro Peltosen nätisti ja sijoitti pikkumustan verkon perukoille. Vajaa viisi minuuttia myöhemmin Rutanen oli jälleen asialla ylivoimalla, kun kiekko toistamiseen painui Peltosen taakse. Tuton voitto-osumaksi jääneen kolmannen maalin iski kolmannessa erässä Rundgren.

Apina Rundgrenin selästä

Ensimmäisen erän nukahduksensa jälkeen Meriläinen pelasi Tuton maalilla erinomaisen pelin. Kiekko-Vantaan toiselle, Teemu Henritiuksen pelaajaruuhkan takaa ampumalle maalille hän ei voinut mitään ja vastaavasti hän esitti tukun huipputorjuntoja.

– Meriläinen oli maalilla vakuuttava. Hän pelasi huippupelin ja vaikutti valmiilta tälle tasolle. Maalivahtipelaamisemme oli tänään parasta osastoamme, Lehkonen sanoi.

– Myös Rundgrenin maali oli hänelle itselleen iso. Hän on painanut kesästä asti töitä niska limassa ja nyt iso apina tippui hänen selästään, kun hän onnistui maalinteossa, valmentaja jatkoi.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: