LKS 20161228 Head coach Jukka Rautakorpi of Team Finland pictured during the IIHF 2017 World Junior Ice Hockey World Championship match between Finland and Czech Republic in Montreal, Canada, on December 26, 2016. LEHTIKUVA / PETER MCCABE

Nuoret Leijonat päättää vuoden hämmentävissä tunnelmissa

30.12.2016 - 20:55 Tagit:,

Jääkiekkoilun hullu suomalaisvuosi päättyy hämmentävissä tunnelmissa. Alkuvuonna tulleiden alle 20-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden maailmanmestaruuksien jälkeen on ollut ankeampaa.

Ensin syyskuussa miesten World Cupissa Suomen pelit päättyivät kolmen tappion jälkeen yhteismaalein 1–9.

Nyt vuoden vaihtuessa Nuorten Leijonien taival alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa uhkaa katketa kolmen häviön jälkeen alkulohkoon. Lohkovastustajista jäljellä Montrealissa on Sveitsi.

Suomen päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei myönnä, että MM-kisajoukkuetta koettelisi näkyvä kriisi.

– Tilanteessa jossa nyt olemme, voisi ajatella, että ilmapiiri on huono, mutta sitä se ei missään nimessä ole. On ajateltava asioita eteenpäin, Rautakorpi kertoo Kanadasta.

Suomea on piinannut MM-kaukalossa maalinteon sietämätön vaikeus. Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja kumppanit tehtailivat vuoden takaisissa kisoissa kolmessa ensimmäisessä alkulohkopelissä 18 osumaa, nyt maalisarakkeessa on neljä merkintää.

– Ruotsi-peli oli meiltä erittäin hyvä, mutta muutama maali jäi tekemättä. Maalin tekeminen häirittynä on asia, johon pitää adaptoitua ja saada maalinteko luonnollisemmaksi, päävalmentaja vaatii.

Suomella nuorin kisajoukkue

Nuorten MM-joukkue on uusiutunut vuoden takaisesta paljon. Mukana on viisi pelaajaa koti-MM-kisoista. Suomella on MM-Kanadassa koko turnauksen nuorin joukkue.

Päävalmentaja on kokenut. Liigassa Tapparan valmentajaksi ensi kaudella siirtyvä Rautakorpi on luotsannut alle 20-vuotiaita MM-kisoissa vuosina 1999, 2008 ja 2009.

Suomi joutui hänen seitsemän vuoden takaisessa MM-turnauksessaan karsintasarjaan. Se herätti jääkiekkopiireissä kirpeän keskustelun.

Vuoden takaisten kotikisojen huuman rinnalla MM-turnaus on ollut katastrofi, mikä on kasannut kritiikkiä valmennusjohtoa kohtaan.

Rautakorven mukaan MM-jälkipyykin aika on tuonnempana.

– En lähesty tätä juttua ulkoisen paineen näkökulmasta, vaan sisäinen paine on tärkeämpi. Valmennuksen tehtävä on auttaa pelaajia pelaamaan paremmin.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: