tage

Nummelin. Petteri Nummelin.

13.2.2017 - 9:43 Tagit:, , ,

TUTO on saanut hapuilevan jakson jälkeen juonesta kiinni; etenkin kotona kulkee lujaa ja SaPKo on ajettu kiinni. Runkosarjan toinen sija on käytännössä varmistettu ja loppusuoralla on kaikki mahdollisuudet runkosarjan voittoon. Kaiken huipuksi TUTO jysäytti pommin viikkoa ennen siirtoikkunan sulkeutumista.  Viimeinen aktiivipelaaja vuoden 1995 MM-kultajoukkueesta, Petteri Nummelin, siirtyi loppukaudeksi Norjan pääsarjasta TUTO:n riveihin. Hänellä on ollut vaivoja tälläkin kaudella, mutta viimeisen kuukauden hän on ollut ehjä, ja tulee hyvällä pelituntumalla Kupittaalle. Siirto uutisoitiin kautta Suomen, ja oli varmasti viesti kaikille, että TUTO on tosissaan tällä kaudella.

Varsin tasainen Mestis on kääntynyt runkosarjan osalta loppusuoralle. Joukkueilla on kymmenkunta ottelua jäljellä, vaihteluväli on 7-10 ottelua. TUTO on lähes varmasti ainakin runkosarjan kakkonen, Hermeksen päästäminen ohi vaatisi jokseenkin täydellisen sakkaamisen. Mikäli TUTO jatkaa viime otteluiden tasolla saa kärkijoukkue SaPKo olla tarkkana, ettei kärkijoukkue vaihdu kalkkiviivoilla. Loppuun asti ulottuvan kotiedun lisäksi tarjolla on 40 000 euron palkintoraha, joten nälkää riittää varmasti.

Kärkikaksikon puolierävastustajat, eli runkosarjan seitsemän ja kahdeksas, ovat edelleen hämärän peitossa. Espoo United on vielä viivan alapuolella, mutta on syytä uskoa, että joukkue nousee kevyesti pudotuspeleihin. Espoo ei varmaankaan ole kärkijoukkueiden toivevastustaja, mutta TUTO:n näkökulmasta etäisyys on houkutteleva. Sama tietysti koskee Vantaata ja Lempäälää. Vastustajan soisi tulevan tästä kolmikosta.

Siirtoikkuna sulkeutuu 15.2. Nummelinin lisäksi TUTO on vahvistanut rivejään vuokraamalla maalivahti Rasmus Rinteen Sportista. Mestikseen kokenut Rinne on oiva pari Karolus Kaarlehdolle, eikä TUTO häviä kenellekään Mestiksen maalivahtivertailuja tehtäessä.

Hyökkäyksessä on kohtuullinen laajuus ja vaarallisuus. Ykköspyssyjen ollessa hiljaa ovat alemmat ketjut ottaneet roolia. Loukkaantumistilanne on hyvä, joukkue pääsee jatkamaan kautta melkein parhaimmassa mahdollisessa kokoonpanossa.

Tulevalla viikolla jatketaan kotipelien merkeissä; keskiviikkona kylään tulee Heinolan Peliitat ja lauantaina Kajaanin Hokki. Keskiviikon peliin odotetaan suurta huomioita; Petteri Nummelin debytoi silloin TUTO:n väreissä. On vielä epävarmaa aloittaako hän hyökkääjänä vai puolustajana, mutta ylivoimalla voisi arvella hänen pelaavan Aki Keinäsen kanssa viivalla. Siinä roolissa häneltä odotetaankin paljon, TUTO:n ylivoimapeli on viime aikoina ollut vaisua.

Päivät pitenevät, panokset kasvavat. On hyvin mahdollista, että TUTO jahtaa SaPKoa vielä runkosarjan päätösviikonloppuna Rovaniemellä ja Kajaanissa. Oli miten oli, keskiviikkona 15.3. käynnistyvät pudotuspelit Kupittaalla, Turussa.

 

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: