TuTon Aki Keinänen nostaa Mestiksen mestaruuskannun.

Nostalgia: TuTo päätti Mestis-kauden pyttyjuhliin 3.4.2008

3.4.2008 - 14:19 Tagit:,

Hokki kaatui neljännessä finaalissa selvin numeroin

Turussa on odotettavissa tulevina päivinä juhlintaa ainakin TuTon leirissä, sillä turkulaisjoukkue nosti ensimmäisen kerran Mestis-historiansa aikana sarjan mestaruuspystin ilmaan keskiviikkona Kajaanissa. TuTo esitti parasta peliään finaalisarjassa ja kaatoi mestaruutta puolustaneen Hokin selvin maalein 2–6 (1–2, 0–2, 1–2). TuTon päävalmentajan Ismo Lehkosen mukaan eväät ratkaisevaan voittoon löytyivät pelirohkeudesta.

– Kolmannessa ottelussa Turussa ujosteltiin ihan turhaan, mutta tänään pelirohkeus ja uskallus olivat sitä luokkaa kuin piti ollakin, kommentoi TuTon tyytyväinen valmentaja keskiviikon mestaruushumun keskeltä.

Toisena kautena peräkkäin Kajaanin Hokin finaaleihin johtanut valmentaja Kai Suikkanen myönsi ottelun jälkeen TuTon paremmuuden ja oli tyytyväinen omiensakin otteisiin.

– Eväät oli syöty, pakko tunnustaa. TuTon kaltaista joukkuetta vastaan pitäisi pystyä pelaamaan koko ajan sataprosenttisesti eikä tänään siihen pystytty. Ladalla ei Ferrarille pärjää, paras joukkue voitti ehdottomasti.

– Ylpeä täytyy olla myös oman joukkueen taistelusta, tehtiin kaikkemme mutta se ei riittänyt, Suikkanen tunnusti.

 

Lehkonen haikein mielin

Hokki ei pystynyt hyödyntämään kolmannen finaalivoiton tuomaa virettään kotijäällään. Läpi ottelun kolmella ketjulla jyrännyt TuTo oli Kajaanissa kotijoukkuetta liikkuvampi ja rohkeampi. Kotitappio kolmannessa finaalissa ja mestaruusjuhlien siirtyminen päivää myöhemmäksi ei mestarivalmentaja Lehkosta haitannut lainkaan.

– Olo oli älyttömän luottavainen, vaikkei kotona sarjaa onnistuttu katkaisemaankaan.

– Avausmaali vapautti peliämme entisestään. Pojat halusivat tänään todella voittaa, tunnelmoi Lehkonen, jonka neljän vuoden pesti turkulaisten peräsimessä päättyy tähän kauteen.

– Fiilikset ovat haikeat, se on selvä. Tällä porukalla olisi ollut loistava jatkaa ensi kauteen, mutta uudet haasteet odottavat nyt montaa pelaajaa, kommentoi Lehkonen, joka ei omista jatkoaikeistaan suostunut antamaan vielä pienintäkään vihiä.

 

Vuorisalo ja Koivisto ratkaisupelin hahmot

TuTon sankareita neljännessä ja mestaruuden tuoneessa ottelussa olivat sarjan paras maalivahti Petri Koivisto ja sarjan parhaan hyökkäysketjun laituri Markku Vuorisalo, joka tehtaili ottelussa tehot 2+1.

– Tiukka sarja, joka ratkesi meidän sitkeään viisikkopelaamiseen. Vastustajallekin täytyy antaa kunniaa.

– He pelasivat reilusti eivätkä lähteneet pelaamaan rumasti, kommentoi Vuorisalo, jonka palkintokaappi saa Mestiksen hopea- ja pronssimitalien seuraksi kultaisen mitalin.
Läpi kauden huikeita otteita TuTon tolppien välissä esittäneelle Koivistolle mestaruus oli toinen perättäinen.
Viime kaudella Koivisto sai maistaa juhlintaa nimenomaan Hokin paidassa.
– Huikea fiilis. Parempi fysiikka ja loistava joukkuehenki olivat meidän valtteja.

– Tässä porukassa oli samoja vinkeitä kuin viime kauden Hokissa, Koivisto spekuloi ja myönsi tavoitteiden olevan ensi kautta ajatellen SM-liigassa.

 

Sillanpää finaaleiden paras pelaaja

Finaaleiden parhaaksi pelaajaksi valittiin TuTon keskushyökkääjä Aleksi Sillanpää. Myös Sillanpäällä on muuhun joukkueeseen verrattuna pienoinen etulyöntiasema mestaruuden juhlimiseen, sillä mies pääsi Koiviston tapaan juhlahumuun myös vuosi sitten.

– Kieltämättä lähtökohdat olivat itsellä vähän erilaiset, kun vastassa oli paljon tuttuja jätkiä. Kun finaalivastustaja selvisi, niin ajattelin että olisihan se joku muukin voinut tulla.

– Mutta kieltämättä tämä tuntuu nyt ainakin kaksi kertaa paremmalta, kun kaadoimme Hokin finaaleissa, Sillanpää herkutteli juhlatunnelmissa.

TS – MIKKO KORHONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: