marsky_ja_teppo

Nostalgia: Teppo tuli TuToon 2.10.1994

2.10.1994 - 14:00 Tagit:, , , ,

TuTon toinen kaappaus

TuTo on pannut tuulemaan SM-liigassa. Joukkue on käyttänyt erinomaisesti hyväkseen NHL-liigan työsulun. Eilen Tuto julkisti jo toisen superkaappauksensa, kun NHL-liigan kovimpiin puolustajiin lukeutuva Teppo Numminen lensi Turkuun. Näin Tuto palkkasi jo toisen superpelaajan vahvistamaan joukkuettaan, sillä viikko sitten Boston Bruinsin Ted Donato saapui Aurajoen rannalle.

– On hienoa päästä taas töihin käsiksi. Työsulku tuntuu jatkuvan ja osapuolet ovat edelleen hyvin kaukana toisistaan. Pelituntuman ylläpitämiseksi jäälle pääseminen on erittäin tärkeää, kommentoi Winnipeg Jetsin 26-vuotias ykköspakki Teppo Numminen.

Tapparaa ei kiinnostanut

Nummisen kasvattajaseura Tappara ei halunnut kovaa pelimiestä riveihinsä ja niinpä mies ampaisikin Tuton leiriin. Numminen oli työtaistelun alettua ensin yhteydessä kasvattajaseuraansa, jossa hän olisi ensi sijassa halunnut pelata.

– Siellä todettiin, että vakuutusmaksut ovat liian kalliita, selvitti Numminen.

Työtaisteluun ja toimettomuuteen pitkästynyt Numminen järjesti kuitenkin itse omat sponsorit, jotka olivat valmiita hoitamaan vakuutusmaksut. Hän oli uudelleen yhteydessä Tapparaan.

– Yritin tosissani sopimusta Tapparaan, mutta vaikka toin omat rahoittajani, sieltä annettiin ymmärtää, etteivät palvelukseni kiinnosta, tilittää Teppo Numminen.

Määttäsen sitkeys palkittiin

TuTon manageri Raimo Määttänen sitä vastoin oli aktiivinen ja seurasi koko viikonlopun Nummisen ja Tapparan välisiä neuvotteluja. Myös Määttänen oli jo kerran heittänyt pyyhkeen kehään, koska vakuutusmaksut olivat hänestäkin tuntuneet liian kovilta.

– Ulkopuolinen sponsori ja Don Baizleyn toimiston vastaantulo vakuutusmaksujen suuruudessa mahdollistivat sopimukseen pääsemisen.Teppo itse pelaa miltei ruokapalkalla, myhäili jälleen huippusieppauksen tehnyt Raimo Määttänen tyytyväisenä.

Lakko jatkunee vielä pitkään

Vaikka mediat seuraavat Pohjois-Amerikassa tiiviisti NHL–liigan työsulkua ja jokaista lähtijää, Teppo Numminen pääsi livahtamaan kuin varkain Halloween- yönä paikallisten asukkaiden juhliessa aaveitaan ja kummituksiaan. Saattamassa olivat vain avovaimo Ann-Maarit sekä villakoira Elmo, jotka saapuvat Suomeen vasta joulukuun alussa.  Numminen pääsi Turkuun 18 tunnin lentomatkan jälkeen.

– Lakko jatkunee ainakin vuodenvaihteeseen, sillä lähentymistä ei ole tapahtunut. Omistajapuoli on varautunut pitkään selkkaukseen, kertoi Numminen.

Pelaajayhdistyksellä on tänään Torontossa merkittävä kokous. Omistajat ovat puolestaan jo ryhtyneet palauttamaan ensi kauden kausikorttimaksuja.

– Pelaajien kanta on se, että nyt ei enää anneta periksi, koska viimeisessä palaverissa omistajat eivät tulleet yhtään vastaan, kertoi Teppo Numminen.

Kuntoa yllä lenkkeilemällä

Raimo Määttänen neuvotteli asiat kuntoon Tepon kanssa jo sunnuntai-iltana Jokerit-ottelun jälkeen. Mikäli lakko jatkuu, Numminen pelaa ainakin joulutaukoon asti eli 12 ottelua Tuton paidassa. Tepon viimeisestä harjoituspelistä on jo kuukaisi aikaa, mutta Numminen on pitänyt kuntoaan yllä luistelemalla ja pelailemalla pelikaveriensa kanssa. Neljästi viikossa Winnipegiin jääneet pelaajat ovat pelanneet kiekkoa, juosseet lenkkiä, pelanneet squashia ja käyneet kalassa.

– Kaikki seurakaverinikin ovat nyt pelien tarpeessa. Oli hienoa, että TuTo oli yhteydessä ja tarjosi minulle mahdollisuuden arvostaen ammattitaitoani, tilitti Teppo Numminen.

Velipoika yksi houkutin

Teppo Nummisen kiinnostusta Turkuun tuloon lisäsi myös se seikka, että Teemu-veli pelaa joukkueessa.

– Saattaa olla, että nyt on ainutlaatuinen tilaisuus pelata pikkuveljen kanssa samoissa porukoissa, naureskeli Teppo.

Teemu oli veljeään vastassa ja vei tämän tyttöystävänsä Sanna Leinon sekä isänsä Kalevi Nummisen kanssa iltakahville, jotta tämän vuorokausirytmi saadaan heti tasapainoon.

Teppo Nummisen ensiesiintyminen on vasta runsaan viikon kuluttua torstaina vanhassa kotikaupungissaan Tampereella Ilvestä vastaan. Ensimmäinen kotipeli on seuraavana sunnuntaina Turussa, jonne saapuu toinen NHL-joukkue HIFK. Teppo Numminen ottaa Tutossa isänsä Kalevi Nummisen legendaarisen pelinumeron 3 pelipaitaansa.

Viimeksi Teppo on pelannut SM-liigassa kaudella 1987-88, jolloin Tappara vielä Rauno Korven johdolla vietti suuruuden päiviään peittoamalla finaaleissa Rauman Lukon. Teppo Numminen silmäili TuTon toimistossa joukkueen käsiohjelmaa, ja tutustui sitä kautta tuleviin pelikavereihinsa.

– Myrrä, Seppo…Kalteva…Onhan täällä tuttuja lähes puolijoukkuetta, naurahti Teppo Numminen.

TS – ERKKI LIESMÄKI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: