tuto1

Noronen torjui Tuton nurin

14.3.2015 - 21:38 Tagit:, , , , , ,

Tuto – LeKi 1-4
voitot 1-2

Kun ei tee lukuisista paikoistaan maaleja, iskee vastustaja yleensä omansa sisään. Tuto sai kokea vanhan lainalaisuuden lauantaina, kun Lempäälän Kiekko haki jo toisen vierasvoittonsa tasaisessa ja vähämaalisessa puolivälieräsarjassa Mestiksen pudotuspeleissä.

Ahkerasti laukoneen kotijoukkueen pahin vastustaja seisoi maalilla, sillä NHL:ssa meritoitunut konkarivahti Mika Noronen torjui 38 kutia, joista 34 ennen kolmatta erää. Timo Pärssinen rikkoi kuparisen vasta Tuton haettua kavennusta ilman maalivahtia.

-Välillä pelkkä into ei riitä. Jos teemme avausmaalin kolme minuuttia ennen loppua, on pelejä vaikea voittaa, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen mietti.

Ottelusarjassa on nyt nähty pelkkiä vierasvoittoja.

-Se on aika klassinen tilanne, kun molemmat pääsevät pelaamaan vieraissa vailla kotiyleisön paineita, Lehkonen jatkoi.

tuto2

Vierailijat salamana johtoon

LeKi siirtyi johtoon jo kahden minuutin väännön jälkeen ensimmäisestä vaarallisesta hyökkäyksestään. Asialla oli Jonatan Tanus, jonka löysä ranneveto livahti turhan helposti ohi edellisessä ottelussa nollapelin torjuneen Kaapo Kähkösen.

-Oikeastaan se ensimmäinen maali oli jo pelin käännekohta, päästimme sen sisään aivan liian helposti, Lehkonen manasi.

Otto Rauhala kolautti vielä maalitolppaa, ennen kuin Tuto sai juonesta kiinni.

Noronen torjui kuitenkin tyynesti sinipaitojen vedot, joista maalia kohti suuntautui avauserässä 14.

ika

Vedot päin maalivahtia

Tuton myllytys jatkui toisessa erässä, jonka alkuun joukkue pääsi pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa Miro Hovisen polvitaklauksen seurauksena. Puolustaja sai tilanteesta myös pelirangaistuksen.

Ylivoima oli kuitenkin takkuista ja hyvät vetopaikat vähissä.

Täysin pelitapahtumien vastaisesti, onnistui LeKi lisäämään johtoaan Tuto-puolustuksen nukahdettua pahemman kerran ja Sami Laakso pääsi iskemään pikkumustan maalin edestä ohi täysin työttömänä seisoskelleen Kähkösen.

-Vaikka saimme paljon vetoja, ei Noronen silti joutunut tekemään paraatitorjuntoja. Vedot menivät liiaksi päin molaria ja hyökkääminen oli sellaista väkinäistä puskemista, keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen sanoi.

Kolmannessa erässä LeKi pääsi jälleen kiinni peliin, ja kuusi minuuttia ennen päätöstä Valentin Claireaux lopetti käytännössä sinipaitojen pyristelyt 0-3 –maalillaan.

Tuto onnistui vihdoin, kun peliaikaa oli jäljellä enää 2.31. Pärssisen maali oli kuitenkin laiha lohtu, kun vierailijat niittasivat vielä yhden tyhjiin.

Sarja jatkuu Lempäälässä maanantaina. Kupittaalla pelataan seuraavan kerran kaksi päivää myöhemmin.

-Lempäälän pieni kaukalo ei ole meille ainakaan negatiivinen juttu – päinvastoin tuntuu, että pelimme kulkee siellä tällä hetkellä paremmin kuin Kupittaalla. Tavallaan kiva, että välillä on vaikeampaa, niin voittaminen tuntuu entistä paremmalta, Pulliainen pähkäili.

Turun Sanomat
Joonas Jussila
Kuvat: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: