LKS 20170509 - 25168; Norway's defender Alexander Bonsaken (L) vies with Slovenian forward Robert Sabolic during the IHF Mens World Championship, group B match Slovenia vs Norway on May 9, 2017, in Paris. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Franck Fife

Norja löi Suomen seuraavan vastustajan, Slovenialla kiire kaukalossa

9.5.2017 - 22:04 Tagit:,

Norja rökitti tiistaina Slovenian jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa Pariisissa 5–1.

Vastustajaansa rutinoituneemmalle Norjalle maaleja tekivät Mathis Olimb, Ken Andre Olimb, Kristian Forsberg, Alexander Reichenberg ja Patrick Thoresen, jolle kirjattiin yhteensä kolme tehopistettä.

Slovenialle osui Robert ”Bob” Sabolic.

Norja on voittanut kolmesta MM-pelistään kaksi. Slovenia on hävinnyt kaikki ottelunsa MM-Pariisissa.

Norja-pelin perusteella Suomen keskiviikkoinen vastus Slovenia ottaa usein vastustajansa vastaan keskialueella koko viisikon voimin. Silti sen pelaamisessa on myös siinä mielessä reagointia, että miehistö karvaa syvemmältä sopivan tilaisuuden tullen.

Kiekon saatuaan Slovenia pyrkii melko suoraviivaisesti vastustajan maalille, mutta otteissa on myös turhaa hätäilyn makua, sillä kumilaattaa roiskitaan syöttöpaikoissakin orjallisesti maalia kohti.

Suurimmat ongelmat Slovenialla vaikuttaisi olevan puolustuspäässä. Miehiä jää merkkaamatta, ja vastustaja, kuten Norja tiistaina, pääsee turhan helposti laukaisusektorille syöttelemällä tai kuljettamalla.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: