LKS 20170511 - 25296; Norway's forward Aleksander Reichenberg (C) and Czech Republic's forward Lukas Radil vie for the puck during the IHF Men's World Championship group B ice hockey match Czech Republic vs Norway, on May 11, 2017, in Paris. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Franck Fife

Norja antoi näytteen puolustussitkeydestään

11.5.2017 - 20:26 Tagit:,

Norja antoi jääkiekon MM-kisoissa näytteen puolustussitkeydestään, kun se hävisi B-lohkossa Tshekille vasta jatkoajalla 0–1.

Tshekin voittomaali Pariisissa merkittiin ajassa 61.25 Jan Kovarille.

Norjan maalivahti Lars Haugen torjui 31 laukausta ja joutui huomattavasti ahtaammalle kuin kymmenen kertaa kiekon tiellä ollut tshekkivahti Pavel Francouz.

Tshekki nousi B-lohkossa kolmanneksi, ohi tasapisteissä olevien Norjan ja Suomen. Alkulohkosta pääsee pudotuspeleihin neljä parasta.

Suomi kohtaa seuraavaksi Norjan lauantaina. Tshekille Suomi hävisi maanantaina voittomaalikisassa johdettuaan ottelua kahden erän jälkeen 3–0.

Kölnissä voitosta voittoon pelannut Venäjä nujersi A-lohkossa Tanskan 3–0.

Tanska pyristeli ensimmäisen erän loppuun tasatilanteessa 0–0. Sen puolustus rakoili kohtalokkaasti toisen erän jälkipuoliskolla, jolla Venäjä mätti minuutin ja kymmenen sekunnin sisään kolme maalia.

Venäjän tehotuokiossa kunnostautuivat Bogdan Kiselevitsh, Sergei Plotnikov ja Nikita Gusev, jotka hyödynsivät tanskalaispuolustajien virheet. Venäjän päävalmentaja Oleg Znarok sekoitteli joukkueensa hyökkäysketjuja maalittoman ensimmäisen erän jälkeen.

Nurinkurista oli, että altavastaajana avauserässä ollut Tanska jopa voitti toisen erän laukaukset 13–12.

Kun Tanskalla on jäljellä kolme alkulohkopeliä, sen toiveet pudotuspelipaikasta ovat liki olemattomat. Se kohtaa A-lohkossa vielä Saksan, Ruotsin ja lohkossa viimeisenä olevan Italian.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: