Sotshin talviolympialaiset ... Sochi 2014 Winter Olympics

Noora Räty aikoo onnistua Kiekko-Vantaan paidassa

9.3.2014 - 18:47 Tagit:, , ,

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty, 24, pääsi sunnuntaina julkaisemaan mieluisan uutisen. Räty kertoi Ylen Urheiluviikonlopussa, että on tehnyt sopimuksen ensi Mestis-kaudesta Kiekko-Vantaan kanssa.

Rädystä tulee kiekkohistorian toinen Mestiksessä kiekkoillut nainen. Ensimmäinen oli kanadalainen Hayley Wickenheiser, joka pelasi Kirkkonummen Salamoissa kaudella 2003–04.

– Tavoitteeni on ylittää itseni ja näyttää, että naiset voivat pärjätä Mestiksessä. Pyrin antamaan lepoa ykkösvahdille ja ottamaan joukkueen kanssa voitot kotiin niistä peleistä, joissa pelaan, Räty kommentoi tavoitteitaan.

Rädyn sopimukseen kuuluu pelaamiseen lisäksi juniorivalmennusta Kiekko-Vantaassa. Puheissa on myös ollut mahdollisuus tehdä työtä tyttövalmennuksen parissa Jääkiekkoliitolle.

Vuonna 2009 Minnesotaan lähtenyt Räty on valmentanut leipätyönään junioreita Pohjois-Amerikassa viime kesästä lähtien. Yliopistosarjassa pelaaminen ei ole ollut mahdollista, sillä Räty valmistui keväällä 2013.

Maajoukkueen ohella Räty pelasi kaudella 2013–14 muutaman pelin SM-sarjaa Ilveksessä sekä Venäjällä SKIF Nizhni Novgorodin joukkueessa.

– Minulla on ollut viime vuosina kaksi kotia, toinen Suomessa ja toinen Pohjois-Amerikassa. On kiva palata Suomeen, kun perhe on taas lähellä.

Maajoukkue jää vähemmälle

Leijoniakaan Räty ei ole lopullisesti hylkäämässä. Mestis-aikana ajan löytäminen sille on kuitenkin vaikeaa, sillä naisten maajoukkuetoiminta perustuu paljon leireilyyn.

Esimerkiksi 2018 olympialaiset ovat mahdolliset, jos Räty sinne asti jatkaa.

– Olen ollut maajoukkueen mukana jo kymmenen vuotta. Pari viime kautta on tuntunut siltä, etten ole saanut itsestäni parasta irti maajoukkueessa. Mestis on nyt ykkösjuttu.

Räty otti Sotshin jälkeen vahvasti kantaa naisten ammattilaissarjan puolesta. Hän on edelleen luottavainen sarjan käyntiin saamisen suhteen.

– Ammattilaissarja on tulossa, mutta en tiedä koska saadaan aloitettua. Fanipohja löytyisi Pohjois-Amerikassa. Asiat ovat kiinni enää rahasta ja yksityisistä sijoittajista, Räty kertoo.

TS – STT – RIKU TEISKONLAHTI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: