LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Nokka kohti helteistä Keski-Eurooppaa

23.8.2017 - 21:31 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS:n bussi starttasi Turkuhallilta keskiviikkona vartin yli yksi suuntanaan Helsinki-Vantaan lentoasema. Alkamassa oli kauden ensimmäinen CHL-reissu Tshekkiin ja Sveitsiin.

– Lähdetään ottamaan auringosta vielä viimeiset energiat ennen talvea, Eric Perrin nauroi. Keski-Eurooppaan on lähipäiviksi ennustettu 30 asteen helteitä.

TPS pelaa torstaina Tshekissä ottelun Mountfieldiä vastaan ja matkustaa perjantaina Sveitsiin. Lauantaina vuorossa on ottelu Kari Jalosen valmentamaa Berniä vastaan.

– Odotan innolla, että pääsemme taas pelaamaan oikeita, merkityksellisiä pelejä eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan. Nämä pelit ovat meille tärkeitä liigakauteen valmistauduttaessa, Perrin mietti.

TPS lähti matkaan laajalla miehistöllä. Pois reissusta jäivät vain Petrus Palmu ja Oskari Siiki.

– Otimme mukaan neljä pakkiparia ja 14 hyökkääjää. Kentällisiin tulee pieniä viilauksia TPS cupin jälkeen. Nyt haetaan sitä, että koko viisikko olisi pelillisesti samalla sivulla. Satsaamme myös entistä enemmän erikoistilannepelaamiseen, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

Mukaan CHL-reissulle lähti myös kovaa vauhtia toipumassa oleva Ilkka Pikkarainen, joka ei kuitenkaan vielä ole pelikunnossa.

– Pikkarainen on meille tärkeä pelaaja ja halusimme ottaa hänet mukaan niin, että hän pääsee sisään joukkueeseen. Hän on tehnyt hyvää työtä kuntoutuksessa ja paiskinut koko kesän hommia yksin, Kaskinen sanoi.

– Nämä reissut hitsaavat joukkuetta hyvin yhteen. Samalla ne hiovat myös valmennuksen toimintatapoja. Saamme varmasti aikaan hyvää keskustelua siitä, miten näemme oman ja vastustajiemme pelin.

Torstain pelistä Kaskinen odottaa tiukkaa.

– Mountifieldilla on paljon kokeneita huippupelaajia. Se ei ole tyypillinen tshekkiläinen vauhtijoukkue, mutta taitoa löytyy paljon. Meidän pitää olla kiekollisessa pelaamisessa huolellisia.

Alkava kausi on CHL:n neljäs. CHL:n joukkuemäärä pieneni täksi kaudeksi 48:sta 32:een. Kaikkiaan mukana on joukkueita 13 eri kansallisesta liigasta. Suomesta joukkueita on viisi: TPS, HIFK, JYP, Tappara ja KalPa.

Joukkueet on jaettu kahdeksaan alkulohkoon, joissa jokaisessa on neljä joukkuetta. Joukkueet pelaavat alkulohkossa kerran jokaista vastaan kotona ja kerran vieraissa. Lohkoista jatkoon selviää kaksi parasta.

Alkusarja päättyy 11. lokakuuta ja sen jälkeen 16 joukkuetta aloittavat pudotuspelit. Mestari on selvillä 6. helmikuuta, jolloin pelataan CHL:n loppuottelu.

CHL jakaa tällä kaudella palkintorahaa yhteensä 1,5 miljoonaa euroa, mistä voittaja kuittaa 300 000 euroa. Viime kaudella vastaavat luvut olivat 1,5 miljoonaa ja 143 000.​

Jussi Leppäsyrjä

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: