Tappara-TPS Matti Järvinen

Niin tappava oli taas Tappara

6.4.2018 - 21:42 Tagit:,

Tappara-TPS 3-0

Kiekkokausi kääntyy kevääseen ja Tappara on taas tappavan tuttu itsensä. Vuodesta toiseen yhtä tehokas ja tulosta tekevä. Tylsä ja yllätyksetön, sanoisi joku irvileuka.

Neljä tappiota Turun Palloseuralle Liigan runkosarjassa ei tunnu enää missään, kun kahden edellisen kauden mestari vie vuorostaan vastustajaansa välierissä. Sarjan toinenkin ottelu päättyi tamperelaisriemuun, nyt Hakametsän hallissa maalein 3 – 0 (3 – 0, 0 – 0, 0 – 0).

TPS-kapteeni Tomi Kallio totesi ensimmäisen välieräottelun jälkeen, että Tapparan voitto oli vain turkulaisten tilastotappio. Kunhan tamperelaisten ylivoimapeli saataisiin kuriin, TPS kyllä pärjäisi.

Tapahtuikin ihan jotain muuta.

Passiivisesta tapparalaisuudesta tai keskialueen trapista ei ollut tällä kertaa tietoakaan, kun kotijoukkue painoi herkeämättä päälle alusta alkaen ja runttasi runsaassa kolmessa minuutissa kolme osumaa, joista kaksi ylivoimalla.

Avausottelussa kirvesrinnat tekivät kaikki kolme maaliaan ylivoimalla ja ovat nyt hyödyntäneet kahdessa pelissä seitsemästä yv:stään peräti viisi. Turkulaiset ovat onnistuneet ylivoimalla vain kerran.

– Tapparan kova avauserä ei yllättänyt, se on huippujoukkue. Juuri tuollaista odotimme heiltä. Se mikä yllätti, oli meidän heikko avauserämme. Meidän pitää vain pystyä pelaamaan parempaa hyökkäyspeliä.

– Turha on itkeä minkään puolustamisen perään. Nolla osumaa tänään kertoo, että emme pystyneet hyökkäämään. Tappara teki maaleja, me emme, pelkisti Palloseuran valmentaja Kalle Kaskinen.

Alivoimapelaamista lähdetään Kaskisen mukaan parantamaan perinteisin keinoin, katsellaan kuvanauhaa ja keskustellaan pelaajien kanssa.

– Fakta on, että oppia ja parantaa täytyy.

11 minuutin kohdalla helähti perjantaina ensimmäisen kerran. Tapparan Matti Järvinen harhautti TPS-pakin Martin Bergerin tieltään ja laukoi kiekon maalivahti Oskari Setäsen selän taakse.

Kallio katseli 2 – 0-osumaa jäähyaitiosta ja hetkeä myöhemmin samaa näkymää seurasi Mark Fraser. Kotijoukkueen kaikkiin maaleihin sai syöttöpisteen Kristian Kuusela.

Vieraiden riveistä putosi avauserän päätteeksi Markus Nurmen ja Ilari Filppulan rinnalla hyökännyt Patrik Virta, joka nilkutti pukukoppiin eikä enää palannut kaukaloon. Miehen vamman vakavuudesta ei lausuntoja tuoreeltaan herunut.

Nurmen tolppalaukaus, Eric Perrinin hukkaama avopaikka ja Setäsen pari maukasta pelastusta, siinä olivat erän loppua kohden virkistyneen turkulaisryhmän kohokohdat toisella kaksikymppisellä.

TPS:n ketjumuutokset ja mansen miesten siirtyminen selkeämmin puolustuskannalle pitivät pelin loppua kohden tiiviimmin Tappara-päädyssä.

Maaleja, eikä edes kunnon tekopaikkoja, vieraille kuitenkaan suotu, mistä menee iso ansio kotijoukkueen maalivahdille Dominik Hrachovinalle.

– Ketjumuutokset eivät ennakoi mitään tulevasta. Aina kun yksi äijä putoaa rivistä, joudutaan vähän leikkimään kokoonpanolla. Lauantain otteluun meillä on kuitenkin freesejä miehiä varastossa, vaikka Virta ei pelaisi.

– Seuraavaan otteluun parannamme erikoistilanne- ja hyökkäyspeliämme. Matkaa on vielä edessä. Kopissa pelin jälkeen päätimme, että nyt tämä sarja vasta alkaa, ja sitten menemme all the way, muotoili Kaskinen.

JARI IKOLA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: