Kuvassa #67 Jasper Lindsten ... 2882 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 07.12.2016 / Mitä kuvataan: TPS:n Jasper Lindsten ennakkojutun hlöaiheena. TPS treenaa jäällä 10.40. / Sijainti: Turkuhalli

Nieminen iloitsee jasu-ilmiöstä

7.2.2017 - 9:23 Tagit:, , , , , , ,

Siitä on kohta jo kolme vuotta, kun Juuso Nieminen lähti TPS:n A-nuorten päävalmentajan hommista maajoukkuevalmennuksen pariin. Kuluva kausi jäänee 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan viimeiseksi Jääkiekkoliitossa, sillä hän on palaamassa ensi kaudeksi jälleen seuravalmentajaksi.

– Olen tykännyt maajoukkuetyöstä todella paljon. Olen nähnyt läheltä kansainvälistä peliä ja saanut olla siinä mukana. Samalla olen oppinut tuntemaan ikäluokan parhaat pelaajat ja saanut tehdä yhteistyötä liigaseurojen kanssa, Nieminen sanoo.

– Olen iloinen siitä, että lähdin mukaan tähän touhuun. Olen mielestäni kasvanut näiden kolmen vuoden aikana paljon. Jos olisin jatkanut Turussa, en varmasti olisi mennyt näin paljon eteenpäin valmentajana ja ihmisenä.

Nieminen sai seurata sivusta, miten hänen pitkään valmentamansa TPS-ikäluokka voitti Suomen mestaruuden pari vuotta sitten. Siitä ryhmästä moni pelaaja on sen jälkeen noussut TPS:n edustusjoukkueeseen.

– On ollut hyvä katsoa, miten moni siitä porukasta on murtautunut Tepsin edustukseen, muihin liigajoukkueisiin tai Mestikseen. Ja monella heistä matka on vielä kesken, Nieminen myhäilee.

– Erityisen mukava on ollut, että sieltä on tullut näitä ”jasu-ilmiöitä”. Jasper Lindsten on kaikki nämä vuodet jaksanut pelata ja harjoitella uskoen siihen, että läpimurto vielä tulee. Ja nyt Jasu pelaa loistavaa kautta Tepsissä isossa roolissa Tomi Kallion ja Eric Perrinin rinnalla.​

Jussi Leppäsyrjä

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: