LKS 20170413 Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki jääkiekon  A-maaottelussa Suomi vs. Tanska Mikkelissä Ikioma Areenalla 13. huthikuuta 2017. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

NHL-pelaajat ja loukkaantumiset muokkaavat kokoonpanoa

15.4.2017 - 19:31 Tagit:, ,

Suomen A-maajoukkueen riveistä putosivat pääsiäisviikonlopun maaotteluissa loukkaantuneina puolustajat Lasse Kukkonen ja Miika Koivisto sekä hyökkääjä Tommi Huhtala.

Kukkonen sai tällin torstaina Mikkelissä, mutta kyseessä ei ole vakava vamma.

– Varotoimenpiteenä otimme hänet sivuun. Kokeneille pelaajille oli muutenkin tiedossa vapaapäiviä, jotta he pääsevät käymään perheidensä luona, päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi.

Koiviston ja Huhtalan vammojen vakavuus ei ollut vielä heti lauantain ottelun jälkeen tiedossa. Kumpikin jätti ottelun kesken.

– Varmaan huomenna (sunnuntaina) ilmoitellaan, miten joukkue tulee muuttumaan, Marjamäki sanoi.

Lähiaikoina MM-leiriryhmän kokoonpano tulee elämään myös NHL:stä saapuvien pelaajien myötä. Maanantaina riveihin liittyy puolustaja Julius Honka, joka ehtii mukaan ensi viikolla Slovakiaa vastaan pelattaviin Euro Hockey Challengen otteluihin.

Tshekissä huhtikuun lopussa pelattaviin Euro Hockey Tourin otteluihin mennessä mukaan tulevat myös hyökkääjät Valtteri Filppula, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho.

Suomen A-maajoukkue hävisi Tanskalle edellisen kerran vuonna 2010 MM-kilpailuissa, ja historian toinen tappio tuli pääsiäislauantaina Lappeenrannassa jatkoajan päätteeksi maalein 2–3. Suomen molemmat maalit teki Joonas Kemppainen.

– Kaksi viikkoa on leiritetty, ja alla oli tasapainoiset esitykset Unkaria ja Tanskaa vastaan. Pelivalmius ei ollut nyt sellainen kuin piti, mutta se saattaa olla fyysistäkin väsymystä. Olemme menneet kaksi viikkoa aika haipakkaa, Marjamäki päätti.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: