leo

“Ne törmää tahallaan toisiinsa”

19.10.2013 - 10:18

”Ne törmää tahallaan toisiinsa”

Siinä elämänkumppanini, rauhaa rakastavan hennon naisen osuva kommentti perjantai-illan TuTo – Hokki -ottelusta Kupittaalla. Jääkiekkokielellä törmäämisessä kysymys on taklauksista, ja eilen valitettavan usein vääristä sellaisista ynnä (konnan)koukuista ja vastustajan vehkeisiin ripustautumisista.

Lähes koko ikänsä jääkiekkoa pelannut ja junioreita valmentanut ystäväni huokaisi ensimmäisen erän jälkeen, että se oli TuTon heikoin erä tällä kaudella. Siihen oli helppo yhtyä, mutta toisaalta Kajjaanin (yhden j:n on vienyt Jojensuu) Hokin viisikkopeli oli parhaimmillaan eka erässä – maalivahtien torjunnat Tommi Virtanen 11 ja Teemu Seppänen 6.

Hokin kohtalon hetki sattui kolmannen erän puoli välissä kun Moskovassa syntynyt, 24 -vuotias ja 175 -senttinen Jevgeni Fofanof ei hyväksynyt saamaansa kaksiminuuttista kyynärpäätakauksesta. Linjatuomari käsinsaatteli miestä jäähyaitioon, ja tästä idän mies hermostui ja tönäisi hiukan takaisin. Seurauksena 5 + 20 minuuttia eli seitsemän minuuttia alivoimaa.

Ei sellaista mahdollisuutta voi antaa Mandrake (lue: Anrei) -taikurille ja kumppaneille. Pakko sinä aikana oli yksi maali taitu- – anteeksi taikuroida.

Jäin miettimään tuota ottelurangaistusta. Koripallokentällä olen kerran mennyt kesken pelin tohinan kiittämään tuomaria kädestä ja kerran taputtanut selästä. Tilanteet olivat sellaisia, ettei tuomari mitenkään voinut olla varma oliko kiitos aito. Mitään suoraa rangaistusta siitä ei seurannut, mutta seuraavassa hyökkäyksessä kun vastustaja rikkoi minua ilmiselvästi heittotilanteessa, samainen tuomari seisoi vieressä, hymyili ja antoi pelin jatkua.

Ihmisiä ne tuomaritkin ovat ja kulttuurinsa tuotteita kuten J. Karjalaisen saankaritkin, ”kun oikein silmin katsotaan”.

Leo Lindstedt

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: