Nakladal Jakub

Nakladal sairaslomalta ratkaisijaksi

4.3.2015 - 7:21 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , ,

TPS–Pelicans 2–1

TPS katkaisi tiistaina kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja kasvatti samalla Pelicansin tappioputken kuuteen voittamalla lahtelaiset kauden viidenneksi viimeisessä ottelussaan.

TPS:n voittomaalin iski kolmannessa erässä reilun kuukauden mittaiselta sairaslomalta kaukaloon palannut puolustaja Jakub Nakladal, joka ampui kiekon siniviivan tuntumasta sisään.

– Tein täsmälleen samasta paikasta maalin Mestareiden liigan ottelussa Linköpingiä vastaan. Olin jo syöttämässä, kun muistin sen maalin ja päätin ampua. Onneksi kiekko meni taas sisään, Nakladal nauroi.

Nakladalin pelaaminen oli epävarmaa vielä puoli tuntia ennen ottelua, eikä hän ollut mukana alkulämmittelyssä.

– Vaimoni joutui pelin alla sairaalaan, enkä tiennyt, pystynkö pelaamaan vai lähdenkö hänen luokseen. Sain kuitenkin viestin, että siellä on kaikki hyvin, ja päätin pelata, Nakladal kertoi.

– Ensimmäinen erä meni kohtuullisesti, mutta toisessa erässä väsähdin pahasti. Pitkä pelaamattomuus tuntui. Oli kuitenkin mukava olla taas mukana pelissä, ja voittaa.

Lindstenille uran ensimmäinen liigamaali

TPS:lla oli tiistaina suuria vaikeuksia saada kasaan kolme kentällistä.

Otto Karvinen, Patrik Moisio ja Ilkka Pikkarainen olivat pelikiellossa, Tadas Kumeliauskas, Niclas Lucenius, Markus Seikola ja Lauri Tukonen sairastuvalla, Aleksandar Georgijev, Teemu Lämsä ja Julius Vähätalo A-nuorten mukana Oulussa.

– Pelin rytmi on haasteellinen säilyttää kolmelle kentällä, mutta onnistuimme siinä tänään hyvin, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen mietti.

Pelikiellot aiheuttivat sen, että TPS joutui pitämään valtaosan A-ikäisistään edustusjoukkueen riveissä, vaikka A-nuoret pelasivat samaan aikaan Oulussa. Nuorisoketju Jasper Lindsten – Elias Karvonen – Oskari Siiki olikin tiistaina Palloseuran pirtein ketju hyökkäyspäässä.

Ketju sai palkintonsa toisessa erässä, kun Lindsten vei TPS:n 1–0 -johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalilla. Lindsten seurasi oman laukauksensa maalille ja siirsi Janne Juvosen jo kertaalleen torjuman kiekon maaliin.

– Kiekko on tallessa. Ensimmäinen liigamaali maistui tietysti hyvältä, mutta vielä paremmalta tuntui voitto, Lindsten sanoi.

– Jalka liikkui ketjullamme hyvin. On kiva pelata tuttujen kavereiden kanssa. Emme tainneet pelata junnuissa samassa ketjussa, mutta muuten olemme pelanneet pitkään samassa joukkueessa.

Voitto on aina voitto

Pelicans tuli kuitenkin vielä Lindstenin osuman jälkeen tasoihin, kun Miika Roine karkasi kahdeksan minuuttia myöhemmin ylös oikeaa laitaa ja vapautti poikittaissyötöllään Antti Jaatisen maalintekoon.

– Maalin jälkeen aloimme hukata kiekkoja sinisellä ja pelasimme itsemme ulos. Sitä ennen loimme paljon paikkoja ja pelasimme hyvin, Pikkarainen sanoi.

– Hienoa, että löysimme kolmannessa erässä yhden vaihteen lisää. Kolmas erä oli parasta pelaamistamme ja usein onnikin seuraa, kun pelaa hyvin. Eihän tämä mikään maailman kaunein peli ollut, mutta voitto on aina voitto.

TPS:lla on tätä kautta neljä ottelua pelaamatta. Perjantaina Palloseura pelaa Jyväskylässä ja lauantaina se saa vieraakseen Tapparan. Ensi viikolla vuorossa ovat vielä vieraspeli Porissa ja kotipeli HPK:ta vastaan.

Sarjataulukossa TPS jatkaa sijalla 13. Matkaa 12. sijaan ja Pelicansiin on kuusi pistettä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: