LKS 20170404 Suomen Susanna Tapani jääkiekon naisten Euro Hockey Tour -kiertueen turnauksen ottelun Suomi - Venäjä lämmittelyssä Kouvolassa 10. helmikuuta 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Naisleijonilla ei ole resurssiongelmia

1.8.2017 - 20:47 Tagit:, , ,

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen on tyytyväinen saamiinsa resursseihin olympiatalven alla ja sen aikana.

– Olemme kaikkiaan hieman yli 100 päivää yhdessä. Se on upea satsaus liitolta, Mustonen hehkuttaa.
Kanadaan ja Yhdysvaltoihin verrattuna suomalaisten tilanne toki kalpenee.

– Kanadan ja USA:n pelaajat ovat elokuun alusta täysammattilaisia isolla urheilijapalkalla. Tietojen mukaan myös Etelä-Korea leireilee 11 kuukautta putkeen ennen kotikisojaan. Silloin puhutaan ihan eri rahoista kuin mitä meillä on käytettävissä, Mustonen muistuttaa.

Mustonen on mielissään myös joukkueessa vallitsevasta kilpailutilanteesta.

– Viimeisistä pelipaikoista hyökkäyksessä ja puolustuksessa taistellaan nyt paljon tiukemmin kuin viime olympialaisten aikaan.

Pelaajat pitävät kilpailutilannetta joukkueessa hyvänä.

– Puolustuksessa monilla on mahdollisuus mahtua kisakoneeseen, 22-vuotias puolustaja Anna Kilponen miettii.

– Kasvanut kilpailu laittaa pelaajat yrittämään harjoituksissa enemmän. Ei ole itsestäänselvyys, että on mukana kisajoukkueessa, 24-vuotias hyökkääjä Susanna Tapani puolestaan toteaa.

Tapani tunnetaan urheilijana, joka taitaa myös monta muuta lajia jääkiekon ohella.

– Salibandy jää ensi kaudella ohjelmasta pois, sillä se on aika loukkaantumisaltis laji. Ringetteä pelaan kyllä. Siitä saa paljon hyvää myös lätkään, Tapani sanoo.

STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: