OLY-2014-IHOCKEY-USA-FIN-WOMEN

Naisleijonilla edessä turnauksen tärkein ottelu

14.2.2014 - 13:36 Tagit:, , , , , ,

Naisten kiekkomaajoukkueella on lauantaina edessään tärkeä päivä, kun se kohtaa olympialaisten puolivälieräpelissä Ruotsin. Ottelun voittaja etenee neljän parhaan joukkoon, häviäjä jää kylmästi mitalipelien ulkopuolelle. Suomi puolustaa olympiapronssia.

– Edessä on ylivoimaisesti tämän turnauksen tärkein peli. Tästä eteenpäin pelaamme ainoastaan voitosta, Suomen päävalmentaja Mika Pieniniemi sanoi perjantain harjoitusten jälkeen.

– Keskittyminen on jo alkanut. Emme mene tänään katsomaan miesten peliä, vaan lepäilemme hotellilla. Emmekä hillu tänään hirveästi auringossa, vaan yritämme tankata nestettä ja pysyä varjossa, jotta kroppa on huomenna valmis kovaan peliin.

Ruotsi on Suomelle tuttu vastustaja, sillä joukkueet ovat tälläkin kaudella kohdanneet jo neljässä eri turnauksessa sekä Maarianhaminassa pelatuissa maaotteluissa.

– Kaikki ovat olleet periaatteessa maalin pelejä. Ruotsi on ainoa eurooppalainen joukkue, joka on tällä kaudella meidät onnistunut kerran voittamaankin, Pieniniemi mietti.

– Uskon, että Ruotsi sopii meille vastustajana paremmin kuin Venäjä. Molemmat ovat hyviä joukkueita, mutta Ruotsin kohtaaminen tuo aina otteisiin perinteistä Suomi–Ruotsi -ottelun henkeä.

Ottelu alkaa kiekkoilijoille epätavalliseen puolenpäivän aikaan. Suomi on kuitenkin ehtinyt turnauksessa harjoitella ”aamupelejä”, sillä se on pelannut jo kaksi varhaisottelua.

– Se passaa meille hyvin. Aamu menee nopeasti, kun herätyksen jälkeen vuorossa ovat pieni ulkoilu, aamiainen ja hallille lähtö. Ei ehdi miettiä tulevaa ottelua liikaa, Pieniniemi sanoi.

”Kyllä me tämän hoidamme”

Suomi teki alkusarjan kolmessa ottelussaan vain viisi maalia. Puolustaja Jenni Hiirikoski ja hyökkääjä Michelle Karvinen osuivat kahdesti ja viidennen maalin teki USA:ssa Pohjois-Dakotan yliopistossa opiskeleva turkulaishyökkääjä Susanna Tapani.

– Kiva, kun onnistuin heti alkusarjassa maalinteossa. Se antaa lisää itseluottamusta. Koko kenttämme on pelannut hyvin, eikä omiin ole mennyt yhtään meidän jäällä ollessamme, Tapani sanoi.

Tapani pelasi ennen jääkiekon ohessa myös ringetteä, mutta tällä kaudella hän on keskittynyt pelkästään jääkiekkoon.

– Olen käynyt yksin jäällä vähän treenaamassa ringetteä, mutta en ole pelannut sitä. Varmaan siitä on ollut jonkin verran hyötyä, että olen keskittynyt vain yhteen lajiin, sillä kyllähän kahden lajin pelaaminen sekoittaa aina vähän, Tapani kertoi.

Ruotsin kohtaaminen innostaa 20-vuotiasta hyökkääjää.

– Ruotsi on tosi taitava joukkue, jolla on hyvä veskari. Meidän pitää pitää kiekkoa paljon hallussa ja laukoa paljon. Kun siinä onnistumme, ei Ruotsi pysy meidän kyydissämme. Kyllä me tämän hoidamme, Tapani lupasi.

Turun Sanomat, Adler
JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: